Δώνης: «Στεναχωριέμαι...»

Στεναχωρημένος που θα αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό, αλλά ώριμος να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις, δήλωσε ο Γιώργος Δώνης στο περιθώριο του αγώνα με την ΑΕΚ.

Δώνης: «Στεναχωριέμαι...»

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού:

"Αν κάποιος το τελευταίο διάστημα είχε έρθει στην προπόνηση δεν θα μπορούσε να καταλάβει πως μετά από λίγες μέρες θα φύγει ο προπονητής και κάποιοι παίκτες. Δεν κερδίζεται με μαστίγιο αλλά με εμπιστοσύνη και αυτό βγαίνει μέσα στο γήπεδο. Όπως τελειώνει ένα συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή έτσι τελειώνει και το δικό μου".

Για την αποχώρηση αρκετών παικτών και του ίδιου:

"Σε κάτι γινόμαστε λίγο πρωτοπόροι. Εγώ εύχομαι να υπάρξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο πολιτισμός. Γιατί το να φεύγουν ποδοσφαιριστές, προπονητής είναι σύνηθες. Αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι η νοοτροπία. Πρέπει να μάθεις να κερδίζεις από την προπόνηση, το φιλικό παιχνίδι και το επίσημο. Θα παλέψουμε μέχρι τέλους".

Για το αν χρησιμοποιήσει κι άλλους παίκτες στα επόμενα παιχνίδια:

"Έχω αποφασίσει να μοιράσω χρόνο σε κάποιες θέσεις. Η δημιουργία μιας βάσης για να τα δει και ο καινούριος προπονητής. Για παράδειγμα Ινσούα-Χατζηθεοδωρίδης, Μπουζούκης-Ζαχίντ. Θέλω να δώσω κάποιο χρόνο και στα παιδιά που θα είναι το νέο χρόνο ώστε να έχουν τις βάσεις".

Για το αν έχει παραδώσει έκθεση για την επόμενη σεζόν:

"Όταν τελείωσα από τον Ατρόμητο τα ίδια πράγματα έκανα και αξιολόγηση και πλάνο και οι ποδοσφαιριστές που πρέπει να είναι στην επόμενη σεζόν. Τα έχω δώσει ήδη στον τεχνικό διευθυντή της ομάδας".

Για το γεγονός ότι δεν δείχνει στεναχωρημένος:

"Στεναχωριέμαι δεν το συζητάω και μάλιστα πολύ. Δεν ήταν κάτι εντελώς ποδοσφαιρικό αλλά έχω μεγαλώσει και έχω μάθει να αποδέχομαι τα πάντα. Αλλά δεν είμαι ο Δώνης πριν δέκα χρόνια, είμαι πλέον 50 χρονών και έχω ωριμάσει".