Ο Ολυμπιακός, ο ρυθμός και η Γουλβς

Η σημασία της επανέναρξης στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό σε σχέση και με τη ρεβάνς με τη Γουλβς.

Ο Ολυμπιακός, ο ρυθμός και η Γουλβς

Σε περίπτωση που τα πράγματα κυλήσουν όπως αυτή τη στιγμή είναι στο πλάνο σε Ελλάδα και Αγγλία, το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρχουν παιχνίδια για τον Ολυμπιακό και για τη Γουλβς πριν από την αναμέτρηση των δύο ομάδων στον επαναληπτικό της Αγγλίας για το Europa League. Εφόσον βέβαια ισχύσουν και οι σκέψεις της UEFA για επανεκκίνηση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων στις αρχές Αυγούστου.

Ο Ολυμπιακός έχει ένα πλεονέκτημα. Αριθμητικό. Θα έχει να δώσει δέκα αγώνες για το πρωτάθλημα και έναν ή δύο για το Κύπελλο (αναλόγως εάν προκριθεί στην ημιτελική ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ ή όχι). Από την άλλη, η αγγλική ομάδα δεν έχει άλλες υποχρεώσεις πέραν των εννιά αγώνων της για την Premier League, στους οποίους βέβαια είναι υποχρεωμένη να τα δώσει όλα, έτσι ώστε να μπορέσει να εξασφαλίσει ξανά εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς. Και δεν έχει εύκολο έργο, καθώς ισοβαθμεί με τη Σέφιλντ στην 6η προνομιούχο θέση, όμως είναι πολύ κοντά, λίγο πιο κάτω στη βαθμολογία, ομάδες με μεγαλύτερο ειδικό βάρος από εκείνη, δηλαδή η Τότεναμ και η Άρσεναλ.

Ανάμεσα στα ματς που θα έχει να δώσει η Γουλβς, εφόσον αποφασιστεί επανεκκίνηση της Premier League στην Αγγλία, στην... Αυστραλία ή οπουδήποτε, είναι τα εντός έδρας με Άρσεναλ και Έβερτον, αλλά και τα εκτός με Σέφιλντ και Τσέλσι. Και είναι λογικό να έχει αποκλειστικά στραμμένη την προσοχή της στο πρωτάθλημα και όχι στην Ευρώπη, εν αντιθέσει με τον Ολυμπιακό που έχει και μια... άνεση μεγαλύτερη λόγω της διαφοράς που έχει κατακτήσει στην κανονική περίοδο.

Όλα αυτά είναι θεωρίες, από τη στιγμή που οριστικά δεν έχει αποφασιστεί ακόμη τίποτα, αλλά οι προπονητές και τα επιτελεία τους τα σχεδιάζουν ήδη, μελετώντας κάθε λεπτομέρεια. Διότι ας μην ξεχνάμε ότι τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και για τη Γουλβς θα είναι μεγάλη διάκριση να φτάσουν σε προημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Και να κάνουν όνειρα για πιο μακριά...