Το Διοικητικό Εφετείο απέρριψε την αίτηση του ΠΑΟΚ

Το Διοικητικό Εφετείο απέρριψε την αίτηση του ΠΑΟΚ, μετά την ποινή που επιβλήθηκε στο Δικέφαλο (-7 βαθμοί) για την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη.

Το Διοικητικό Εφετείο απέρριψε την αίτηση του ΠΑΟΚ

Το Διοικητικό Εφετείο στο οποίο προσέφυγε ο ΠΑΟΚ, απέρριψε την αίτηση του Δικεφάλου, γεγονός που δικαιώνει απόλυτα την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ότι υφίσταται θέμα πολυϊδιοκτησίας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Κι αν το CAS αποφασίσει αποβολή;

Πλέον, αναμένεται το σκεπτικό για την Ξάνθη, σε σχέση με το πιστοποιητικό της.

Η απόφαση αυτή δεν επηρεάζει την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ και θα κρίνει επί των αποφάσεων των αθλητικών δικαστών της Super League.

Το σκεπτικό της απόφασης: Κυριαρχική επιρροή του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη μέσω εταιρειών συμφερόντων Σαββίδη

Και στην συγκεκριμένη υπόθεση η ΕΠΟ ήταν αυτή που επέλεξε την Πρωτοδίκη, Μαρία Τσαγκιά, ως πρόεδρο. Άρα δεν πρόκειται να ακυρώσει την πρωτόδικη απόφαση, ούτε φυσικά την ίδια της την επιλογή...

Πειθαρχική Επιτροπή: Αφαίρεση 7 βαθμών σε ΠΑΟΚ και 12 σε Ξάνθη!

Τάκης Μπαλτάκος στον ΣΠΟΡ FM 94,6:

«Αυτό ήταν ακριβώς που θέλαμε και αποκαθιστά τη νομιμότητα 100%. Το Διοικητικό Εφετείο ήρθε και είπε πως η απόφαση της επιτροπής δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα και κατά συνέπεια θα κριθεί από τη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ. Αυτό είναι το ουσιώδες, το κρίσιμο, γιατί θέλαμε να πει το αυτονόητο και το είπε. Εμείς λέμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν υπάρχει καμία πολυϊδιοκτησία, αλλά θα πρέπει να μπει στην ουσία το δικαστήριο για να το κρίνει αυτό. Δεν μπορούν τρεις εφέτες τακτικής δικαιοσύνης να αγνοήσουν την απόφαση διοικητικού Εφετείου, που είναι το αρμόδιο όργανο για να κρίνει αν μια πράξη οργάνου έχει δεσμευτικό χαρακτήρα ή όχι. Και λέει ‘’όχι, δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα’. Αυτό θέλαμε και αυτό πετύχαμε»

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας