ΠΑΟΚ - Ξάνθη: Κι αν το CAS αποφασίσει βάσει νόμων και κανονισμών, δηλαδή την αποβολή τους;

Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν έχει καμία τύχη στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και γιατί κινδυνεύει με αποβολή από τα Εθνικά πρωταθλήματα αν προσφύγει στο CAS.

ΠΑΟΚ - Ξάνθη: Κι αν το CAS αποφασίσει βάσει νόμων και κανονισμών, δηλαδή την αποβολή τους;

Η αφαίρεση βαθμών από τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως χαριστική ποινή, αν αναλογιστεί κανείς ότι πλέον ανοίγει ο ασκός του Αιόλου στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η πειθαρχική επιτροπή της Super League δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεση, αλλά δέχθηκε την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η χαριστική τροπολογία που ψηφίστηκε από την Βουλή (μετατροπή από ποινή υποβιβασμού σε ποινή αφαίρεσης βαθμών) δεν έχει καμία νομική ισχύ στην υπόθεση. Και σε αυτό το θέμα οι άνθρωποι της UEFA/FIFA, ήταν ξεκάθαροι προς την ελληνική πλευρά: "Ψηφίστε ό,τι θέλετε, αλλά θα έχει ισχύ από το ερχόμενο καλοκαίρι"

Καμία τύχη στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ

Ο ΠΑΟΚ θα προσφύγει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για να καταπέσει η ποινή. Εκεί δεν θα έχει καμία τύχη. Γιατί; Γιατί η Πρωτοδίκης, Μαρία Τσαγκιά, που εκδίκασε την υπόθεση ορίστηκε από την ίδια την ΕΠΟ ως τακτικό πειθαρχικό όργανο. Οπότε δεν μπορεί σε δεύτερο βαθμό η Ομοσπονδία να "ακυρώσει" την απόφαση της. Να "ακυρώσει" τον άνθρωπο, που η ίδια επέλεξε να εκδικάσει την υπόθεση.

Ο κίνδυνος της προσφυγής στο CAS

Μήπως δεν είναι καλή ιδέα για τον ΠΑΟΚ να προσφύγει στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS); Και δεν εννοούμε το οικονομικό, καθώς για κάθε προσφυγή στο CAS απαιτείται ένα ποσό της τάξης των 200-250.000 ευρώ. Πρόκειται για τον κίνδυνο η ποινή να είναι πολύ μεγαλύτερη από το... απλό -7 στη βαθμολογία. Η απόδειξη πολυϊδιοκτησίας στη UEFA/FIFA συνεπάγεται και αποβολή από τα εθνικά πρωταθλήματα. To καταστατικό της UEFA/FIFA, στο οποίο είναι (ή θα έπρεπε να είναι) εναρμονισμένο και αυτό της ΕΠΟ, είναι ξεκάθαρο.

Από την στιγμή που δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης η πειθαρχική επιτροπή της Super League, όφειλε να "εκτελέσει" την εισήγηση της ΕΕΑ. Ομως ένας κανονισμός ποδοσφαίρου και μάλιστα "φωτογραφικός", δεν μπορεί να υπερισχύσει ενός νόμου του κράτους. Άρα το λιγότερο που μπορεί να κάνει το CAS, το οποίο είναι το δικαιοδοτικό όργανο της UEFA/FIFA, είναι και το... περισσότερο. Δηλαδή να αποβάλει ΠΑΟΚ και Ξάνθη από τα Εθνικά Πρωταθλήματα!

Αναλυτικά η νέα βαθμολογία της Super League 1:

1. Ολυμπιακός 66
2. ΠΑΟΚ 52 (-7)
3. ΑΕΚ 51
4. Παναθηναϊκός 44
5. ΟΦΗ 34
6. Άρης 34
7. Ατρόμητος 32
8. ΑΕΛ 30
9. Αστέρα Τρίπολης 30
10. Λαμία 27
11. Βόλος 27
12. Ξάνθη 18 (-12)
13. Παναιτωλικός 17
14. Πανιώνιος 11

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το σκεπτικό της απόφασης: Κυριαρχική επιρροή του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη μέσω εταιρειών συμφερόντων Σαββίδη

Super League 1: Η βαθμολογία μετά την αφαίρεση βαθμών σε ΠΑΟΚ, Ξάνθη

Πειθαρχική Επιτροπή: Αφαίρεση 7 βαθμών σε ΠΑΟΚ και 12 σε Ξάνθη!

O Παναθηναϊκός ψήφισε να μην αποβληθούν ΠΑΟΚ, Ξάνθη από το πρωτάθλημα-Τι ψήφισαν οι άλλες ΠΑΕ

Τα αποσπάσματα από το σκεπτικό της ΕΕΑ που «καταδικάζουν» ΠΑΟΚ, Ξάνθη σε υποβιβασμό

Ανακοίνωση ΠΑΟΚ για την ποινή αφαίρεσης βαθμών: «Τίποτα δεν εξυφάνθηκε τυχαία»