Η κριτική των παικτών: Ματσάρα από Τσιμίκα, έξοχοι οι τρεις χαφ!

Ο Κώστας Τσιμίκας και οι χαφ του Ολυμπιακού ήταν αυτοί που ξεχώρισαν στη νίκη επί του Άρη.

Η κριτική των παικτών: Ματσάρα από Τσιμίκα, έξοχοι οι τρεις χαφ!

ΣΑ: O Πορτογάλος γκολκίπερ ήταν εκεί που έπρεπε στη φάση του 67ου λεπτού, όταν βρέθηκε ο Ντιγκινί σε θέση βολής από πλάγια και έδιωξε σε κόρνερ. Στη φάση που έπρεπε να επέμβει, τα πήγε περίφημα. Στο 1-0 του Ντιγκινί δεν φέρει καμία ευθύνη…

Άρης - Ολυμπιακός: Τα highlights του αγώνα

ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ: Πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο, έκοψε και τον Φετφατζίδη σε μία αντεπίθεση προτού γίνει απειλητικός λίγα λεπτά μετά το 1-0, αλλά δεν βρήκε σε καλή μέρα τον Ποντένσε για να γίνουν οι σωστές συνεργασίες.

Άρης - Ολυμπιακός 1-2: Σκληρός σαν ατσάλι...

ΣΕΜΕΔΟ: «Βράχος» ξανά ο Πορτογάλος, ο οποίος όσες φορές χρειάστηκε έβγαλε το πολύ καλό πρόσωπο που γνωρίζαμε, έδειξε για ακόμη μία φορά την κλάση του. Και στις στατικές φάσεις αυτή τη φορά ήταν καλός, ενώ αν ήταν πιο προσεκτικός σε μια-δυο κεφαλιές, μπορεί να είχε χριστεί και σκόρερ.

ΑΒΡΑΑΜ: Η παρουσία του στην ενδεκάδα αντί του Μεριά προκάλεσε έκπληξη. Ωστόσο, ο Παπαδόπουλος «έσβησε» τον Ιντέγε και δικαίωσε 100% τον Μαρτίνς για την επιλογή του. Πολλές οι μονομαχίες με τον Νιγηριανό, αλλά κέρδισε το 90% εξ αυτών! Γεμάτη εμφάνιση ο πρώην στόπερ του Αρη.

ΤΣΙΜΙΚΑΣ: Και τι δεν έκανε ο Τσιμίκας. Πρώτα απ’ όλα αν δεν έκανε το χέρι ο Σουντανί όταν στο 43’ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, θα του είχε πιστωθεί ασίστ και με το… δεξί! Από το 15’ και μετά πάντως ήταν «χάρμα ιδέσθαι». Δεν ήταν μόνο η σέντρα του στο 1-1 του Μασούρα. Ανάγκασε τον Τερζή να αντικαταστήσει τον Φετφατζίδη και γενικότερα τα ανεβάσματά του ήταν… φαρμάκι για την άμυνα του Άρη. Το κακό είναι ότι τραυματίστηκε και αποχώρησε στο 57’.

ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ: Άργησε περίπου 10 λεπτά να μπει στο ματς, αλλά από τη στιγμή που μπήκε, είδαμε τον… κλασικό Γκιγιέρμε. Είχε ένα καλό σουτ στο 20’ για το 1-1 (μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο πορτιέρε του Άρη), ενώ στη συνέχεια «έκοβε και έραβε» στη μεσαία γραμμή. Ακόμα και στο όχι τόσο δημιουργικό παιχνίδι του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο, μαζί με τον Μπουχαλάκη είχαν πιάσει από τον… λαιμό τους Σάσα και Ματίγια. Εντυπωσιακός ξανά!

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Για περίπου 20 λεπτά έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Στη συνέχεια ανέβασε σταδιακά την απόδοσή του, αλλά η εκπληκτική του μπαλιά στο 33’ στον Τσιμίκα, στο ξεκίνημα της φάσης του 1-1, ήταν και η αφετηρία για να κάνει ματσάρα ο Κρητικός χαφ. Έκανε πάρτι μαζί με τον Γκιγιέρμε στη μεσαία γραμμή, ενώ όταν χρειάστηκε να συμμετάσχει σε τσαμπουκάδες για να απαντήσει στο ξύλο των «κίτρινων», ήταν από τους πρώτους που τσακωνόταν. Πολύ γεμάτο ματς από τον «Μπούχα».

ΠΟΝΤΕΝΣΕ: Είχε αρκετές κακές επιλογές στο πρώτο 20λεπτο, παρότι είχε τις προϋποθέσεις για καλύτερες τελικές πάσες. Η κλοτσιά που δέχτηκε πάντως στα πρώτα λεπτά δεν του έδωσε την ευκαιρία να παίξει όσο θα ήθελε, με αποτέλεσμα να βγει στο 38’.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Είχε ρίξει την πρώτη προειδοποιητική βολή στο 26’ και στο 33’ χώθηκε στην περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1! Ο Μασούρας έτρεξε πολύ, βοήθησε αρκετά και ανασταλτικά στο καλό διάστημα του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο θα μπορούσε να ενεργήσει διαφορετικά στο 77’. Αντί να σουτάρει, μπορούσε να δώσει στον Ελ Αραμπί που έβγαινε από τα αριστερά, με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία για το 1-3.

ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ: Όταν τον βλέπεις να κάνει τάκλιν στη μεσαία γραμμή στο… 90φεύγα, τότε καταλαβαίνεις με τι ποδοσφαιριστή έχουμε να κάνουμε! Ο Γάλλος που ήταν ξανά «μαέστρος» και ενέπνεε σιγουριά με την μπάλα στα πόδια, έδωσε από δικό του χτύπημα φάουλ – μαχαιριά τη δυνατότητα στον Ελ Αραμπί να γράψει το 1-2. Σε γενικές γραμμές χωρίς να πιάσει τα πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης, οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν σε καμία περίπτωση να τον εξουδετερώσουν. Μόνο με… ξύλο προσπάθησαν να τον σταματήσουν.

ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ: Έχασε τον Ντιγκινί στο 1-0, πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 38’! Σε γενικές γραμμές δεν έλαμψε με την απόδοσή του, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν τον «τάισαν» αρκετά οι εξτρέμ ή οι χαφ. Δεν τα πήγε άσχημα πάντως και ειδικά από τη στιγμή που έβαλε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του στην επίτευξη του δεύτερου γκολ.

ΣΟΥΝΤΑΝΙ: Μπήκε στο 38’ αντί του Ποντένσε και αν εξαιρεθεί η φάση του 43ου λεπτού όπου έβαλε τα δίχτυα με το χέρι, κατά τ’ άλλα δεν φάνηκε ιδιαίτερα.

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ: Μπήκε στο 57’ αντί του τραυματία Τσιμίκα και όσο μπορούσε προσπάθησε να περιορίσει τον Μαντσίνι. Δεν τα πήγε άσχημα, ενώ έπαιξε σημαντικό ρόλο στις «απαντήσεις» που έπρεπε να δοθούν σε κάποιες κλοτσιές που έπεσαν.

ΓΚΕΡΕΡΟ: Μπήκε στο 83’ αντί του Ελ Αραμπί χωρίς να φανεί ιδιαίτερα.