Βασίλης Κωνσταντίνου και Άνθιμος Καψής για Αναστόπουλο: «Δεν έκανε ποτέ θέατρο, κυνηγούσε το γκολ»

Με αφορμή το ένθετο αφιέρωμα του «ΦΩΤΟΣ» στον Νίκο Αναστόπουλο, Βασίλης Κωνσταντίνου και Άνθιμος Καψής μάς αποκάλυψαν ιστορίες για τον θρυλικό μουστάκια του Ολυμπιακού.

Βασίλης Κωνσταντίνου και Άνθιμος Καψής για Αναστόπουλο: «Δεν έκανε ποτέ θέατρο, κυνηγούσε το γκολ»

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Αιώνιοι αντίπαλοι μια ζωή. Κολλητοί όμως εκτός γηπέδων. Μου έχει πει ο Νίκος Αναστόπουλος ότι του έχει κάνει του Βασίλη Κωνσταντίνου μεγάλες πλάκες.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο ένθετο που κυκλοφόρησε με το «ΦΩΣ» στις 11/6/2019

Πες μου σκηνικά που έχεις ζήσει με τον Αναστόπουλο ως τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού.

(Γελάει)

Είστε φίλοι έμαθα.

Ναι, πολύ.

Από πότε;

Από παλιά στα γήπεδα. Υπήρχε όμως αλληλοεκτίμηση. Ο Νίκος υπήρξε τεράστιος ποδοσφαιριστής. Παρ' ότι κοντός διέπρεψε ως σέντερ φορ, το κυνηγούσε το γκολ, κυνηγούσε κάθε φάση.

Ο Καψής μου είπε ότι ήταν καθαρός.

Αυτό είναι αλήθεια. Το γκολ κυνηγούσε, όχι τα πέναλτι και τους τσακωμούς. Δεν προσπαθούσε να ξεγελάσει το διαιτητή, να κλέψει τον αντίπαλο. Δεν ήθελε να κοροϊδεύει.

Είχες κάποιο κόλπο για εκείνον;

Κάθε φορά που περνούσε τη σέντρα ήταν κίνδυνος θάνατος, έπρεπε να έχεις το νου σου ανά πάσα στιγμή. Έφευγε στα άκρα και ξαφνικά εμφανιζόταν στο κέντρο της περιοχής, είτε μέσα είτε έξω. Εκεί που τον έχανες, ξαφνικά εμφανιζόταν χωρίς να τον πάρεις είδηση.

Ποια ήταν η διαφορά του με τον Μαύρο για εσένα ως γκολκίπερ;

Ο Μαύρος ήταν πιο βαρύς φορ, ο Αναστόπουλος ήταν πιο αεράτος.

Πες μου καμία πλάκα.

Όταν έπαιζα στον ΟΦΗ, είχαμε ματς στο Καραϊσκάκη. Την προηγούμενη μέρα πίναμε καφέ με τον Νίκο στο Κολωνάκι. Ήταν αγχωμένος, είχε καιρό να σκοράρει, και ήθελε πολύ να βάλει γκολ για να σπάσει η γκίνια. Μου λέει «μαλάκα, κοίτα μην κάνεις κάνα μεγάλο ματς».

Σκόραρε τελικά;

Όχι. Του κάνουν μια σέντρα, κάνει κεφάλια ψαράκι, πετάγομαι στη γωνία και το πιάνω, βγαίνει η μπάλα κόρνερ, είμαστε και οι δύο κάτω. Σηκώνεται να τρέξει να πάρει τη μπάλα, τον τραβάω από τη φανέλα πεσμένος και με γέλια του λέω «ρε π... δεν σου είπα ότι δεν θα βάλεις γκολ»; Και αυτός μου λέει «άσε με, ρε παλιόπ...»! (σ.σ. παριστάνει τον τρόπο που μιλάει ο Αναστόπουλος).

Τελικά πόσο ήρθε εκείνο το ματς;

1-0 με γκολ του Γαλάκου. Στο Κολωνάκι που πίναμε καφέ, έχουν γίνει αμέτρητες πλάκες. Μου έλεγε ότι είμαι κοντός τερματοφύλακας και όταν πηδάω στα κόρνερ του φτάνω στο σορτσάκι! Με έπαιρνε τηλέφωνο στο ξενοδοχείο πριν από ντέρμπι και με απειλούσε. Κι εγώ του έλεγα οτι θα μου κλ...

Για γυναίκες μαλώσατε ποτέ;

Ποτέ, ποτέ. Ο Νίκος απέφευγε να βγαίνει με δεσμό του δημόσια. Εμένα με εμπιστευόταν και είχαμε βγει πολλές φορές και έφερνε το δεσμό του. Δεν έχουμε τσακωθεί ποτέ με τον Νίκο για τίποτα.

Άνθιμος Καψής: «Καθαρός μεγάλος αντίπαλος και δεν έκανε θέατρο»!

Ο Άνθιμος Καψής δεν μιλάει ποτέ. Είναι τιμητικό που μίλησε στο «ΦΩΣ» για τον Αναστόπουλο. Ομηρικές μάχες στα ματς του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, μιλάμε για κεντρικό αμυντικό που έπαιξε 18 χρόνια στον Παναθηναϊκό. Άλλος ο Παναθηναϊκός τότε από αυτόν που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια. Ο γιος του ο Μιχάλης αξιώθηκε να πάρει EURO.

Πόσο δύσκολο ήταν ακόμα και για ένα σέντερ μπακ της κλάσης σου να παίξει τον Αναστόπουλο;

Λόγω του σωματότυπου του και της ταχύτητας και της εξυπνάδας του ήταν δύσκολος- μιλάμε για δεινό γκολτζή. Ήξερε και μπάλα. Ήταν μέσα στο γκολ πάντα.

Πώς τον αντιμετώπιζες;

Αν του έδινες χώρο, θα είχες πρόβλημα. Θα τον έχανες. Προσπαθούσα να πάω στη μπάλα πριν πάει αυτός.

Εσύ τον είχες μαν του μαν;

Όταν ξεκίνησε στον Πανιώνιο ήταν εξτρέμ. Εκεί τον έπιαναν ο Ταράσης ή ο Καρούλιας και όταν έκλινε προς τα μέσα έβγαινα εγώ πάνω του. Όταν πήγε στον Ολυμπιακό, έπαιζε φορ και τον έπιανα εγώ. Προσπαθούσα να μην βρει χώρο, να πάω πρώτος στη μπάλα.

Τι ιδιαίτερο είχε;

Δεν ήταν θεατρίνος, ήταν καθαρός παίκτης. Ούτε χτύπαγε βρόμικα, ούτε έπεφτε για πέναλτι. Για εμένα ήταν ο καλύτερος κυνηγός της εποχής του μαζί με τον Μαύρο.

Τσακωθήκατε ποτέ άσχημα;

Ποτέ. Ήταν καλαμπουρτζής, εύθυμος. Και ως αντίπαλοι και στην Εθνική δεν είχα κανένα πρόβλημα μαζί του, ήταν άψογος.

Γιατί δεν δίνεις συνεντεύξεις;

Δεν θέλω, δεν μου αρέσει. Έπαιξα 18 χρόνια στον Παναθηναϊκό, ο κόσμος ξέρει ποιος ήμουν, δεν μου αρέσει να κρίνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Βαμβακούλας: «Yποστήριξα τον Αναστόπουλο στην ανταρσία με τον Νταϊφά»

Απολαυστικός Αναστόπουλος στο ΦΩΣ: «Ετσι με είχε προσεγγίσει ο Βαρδινογιάννης»

Ο μεγαλύτερος συλλέκτης εμφανίσεων είναι «άρρωστος» με τον Αναστόπουλο

Προμηθευτείτε ΕΔΩ το ένθετο: 1980 - Νίκος Αναστόπουλος