Χαμός στη Σουηδία για Μπεργκ - Την καλύτερη απάντηση δίνουν οι συμπαίκτες του

Το θέμα των ημερών στην Σουηδία είναι αν πρέπει να εξακολουθεί να αγωνίζεται στην Εθνική ομάδα της χώρας ή όχι ο Μάρκους Μπερκ!

Χαμός στη Σουηδία για Μπεργκ - Την καλύτερη απάντηση δίνουν οι συμπαίκτες του

Με αφορμή τη διχογνωμία, που υπάρχει σε επίπεδο φιλάθλων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, το swedestats.com αναλύει τους λόγους για τους οποίους ο Μάρκους Μπεργκ είναι πολύτιμος στην Εθνική Σουηδίας, ενώ παράλληλα επικαλείται τα αποθεωτικά σχόλια των συμπαικτών του.

Οπως αναφέρεται σχετικά: "Η συζήτηση για τον Μάρκους Μπεργκ συνεχίζεται εδώ και πολύ καιρό. Αλλά οι οπαδοί και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης εξακολουθούν να διχάζονται γι' αυτόν. Μερικοί τον θέλουν στην ομάδα, μερικοί θέλουν τον εκτός ομάδας. Η κουβέντα στα Μέσα Ενημέρωσης πριν από το παιχνίδι με την Μάλτα, ήταν ότι ο Ίσακ θα έπρεπε να είναι στην Εθνική αντ' αυτού. Ειδικά σε ένα παιχνίδι εναντίον μιας ομάδας, όπως είναι η Μάλτα.

«Αδειάζει η κλεψύδρα» για Μπεργκ και Ολυμπιακό

Ήταν ενδιαφέρον να ακολουθήσουμε τα social media, όταν ανακοινώθηκαν οι 11 που θα ξεκινήσουν το παιχνίδι. Οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι κάποιος που έχει σκοράρει μία φορά στα τελευταία 15 παιχνίδια, εξακολουθεί να παίρνει θέση στην ενδεκάδα από το μεγαλύτερο ταλέντο στη χώρα. Αλλά από την άλλη, κάποιοι μπορούσαν να καταλάβουν γιατί παίζει. Δίνει στην ομάδα κάτι περισσότερο από ένα γκολ. Η δουλειά του στην αμυντική λειτουργία παραμένει απαρατήρητη για τους περισσότερους, ενώ καλό είναι το παιχνίδι του με τη μπάλα στην κατοχή του. Πώς έπαιξε στην πραγματικότητα; Εδώ είναι οι στατιστικές του από το παιχνίδι.

Γκολ: 0
Ασίστ: 1
Προσπάθειες στο στόχο: 3
Επιτυχημένες πάσες: 12 (70%)
Ολοκληρωμένες ντρίμπλες: 0% (0/2)
Μεταβιβάσεις - "κλειδιά": 1
Δημιουργία μεγάλων ευκαιριών: 1
Εξουδετέρωση: 1
Φάουλ: 1
Επεμβάσεις: 2
Κερδισμένα φάουλ: 2
Τάκλιν: 100% (1/1)

Ολα αυτά διαμορφώνουν μια αρκετά καλή εικόνα του συνολικού παιχνιδιού του. Ήταν μερικές φορές πολύ πενιχρές οι μεταβιβάσεις του και κάποιες ντρίμπλες του. Αυτές οι τρεις προσπάθειες στο στόχο - χωρίς γκολ, θα μπορούσαν πιθανότατα να κάνουν ορισμένους να αναρωτηθούν, αλλά βλέποντας τα τελειώματα διαπιστώνεις ότι πρόκειται για τρεις εξαιρετικές επεμβάσεις του αντίπαλου τερματοφύλακα. Επίσης, το πρώτο σουτ στο στόχο, είχε ως αποτέλεσμα το γκολ του Quaison.

«Ζεστός» ο Μπεργκ με τη Σουηδία, αισιοδοξούν στον Ολυμπιακό (vid)

Αλλά αυτό που δεν μαρτυρούν τα στατιστικά είναι οι κατοχές της μπάλας στην ανάπτυξη της ομάδας. Πολλές φορές έπαιρνε τη μπάλα με την πλάτη στην αντίπαλη εστία και την μοίρασε στη σωστή πλευρά. Προσθέστε σε αυτό και την προσφορά του στο αμυντικό κομμάτι και θα γίνει κατανοητό γιατί ο Janne Andersson τον βάζει στην αρχική ενδεκάδα. Έχει πάρει λίγο-πολύ τον ρόλο του Ola Toivonen στην ομάδα. Είναι περισσότερο ένας παίκτης-στόχος από οτιδήποτε άλλο".

Οι συμπαίκτες του μίλησαν για το πόσο σημαντικός είναι στην ομάδα...

Viktor Claesson: "Είναι εκεί και απειλεί, ώστε οι υπόλοιποι να σκοράρουμε. Κάνει ακριβώς το ίδιο, όπως έκανε και στα προηγούμενα παιχνίδια. To κάνει τόσο καλά και πρέπει να επιβραβεύεται".

Sebastian Larsson: "Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι που στέκονται μπροστά στην τηλεόραση μπορούν να νιώσουν τόσο έντονα αυτό που μας δίνει στον αγωνιστικό χώρο. Είναι φοβερός παίκτης".

Mikael Lustig: "Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό παιχνίδι".

Filip Helander: "Δεν διαβάζω πολύ, αλλά μερικές φορές όταν μιλάω με φίλους δεν συμφωνώ με ό,τι λένε. Είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα μας".

Albin Ekdal: "Έτσι λειτουργούν μερικές φορές στα MME, στα social media και οι οπαδοί. Αν παίζεις καλά, είσαι πραγματικά καλός. Αν δεν παίζεις καλά, πρέπει να είσαι εκτός εθνικής ομάδας. Δεν ακούω τίποτα. Αν ακούμε τι λέει και τι γράφει ο καθένας, θα τρελαθούμε".

Με Μάρκους Μπεργκ λύνει το πρόβλημα στο γκολ ο Ολυμπιακός

Ludwig Augustinsson: "Νομίζω ότι οι άνθρωποι που τον επικρίνουν πρέπει να δουν τι κάνει. Νομίζω ότι ήταν φανταστικός απέναντι στη Νορβηγία. Συνδέει το παιχνίδι μας και είναι επικίνδυνος όλη την ώρα. Η ομάδα κερδίζει και ο Μάρκους πάει καλά".

Robin Quaison: "Ο Μπεργκ δουλεύει σκληρά και το κάνει πολύ εύκολο για μένα. Κάνει τη ζωή μου τόσο εύκολη στο γήπεδο και είναι θέμα ατυχίας που σκόραρε. Νομίζω ότι δεν υπάρχει κανένα νόημα πίσω από την κριτική που του ασκείται".

Emil Forsberg: "Πάντα θα είναι σημαντικός παίκτης για αυτή την εθνική ομάδα. Βοηθάει πολύ και αυτό με κάνει ευτυχισμένο, γιατί δουλεύει τόσο σκληρά. Μερικές φορές σκοράρεις και μερικές φορές δεν το κάνεις. Δεν ανησυχώ για αυτό γιατί είναι σημαντικός για εμάς στο γήπεδο".

Το δημοσίευμα καταλήγει: "Έτσι, θα πρέπει όλοι να χαλαρώσουν λίγο με τον Μπεργκ.

Οι συνολικές επιδόσεις της ομάδας ήταν καλές. Ο Emil Forsberg ήταν ο καλύτερος παίκτης στον αγωνιστικό χώρο. Ο Kristoffer Olsson συνέχισε να δείχνει γιατί είναι τόσο σημαντικός στο επιθετικό παιχνίδι μας με τις πάσες του. Ο Viktor Claesson συνέχισε να τρέχει στο χώρο με έναν καλό τρόπο. Θα μπορούσαμε να σκοράρουν 4-5 γκολ σε αυτό το παιχνίδι, εάν ο τερματοφύλακας της Μάλτας δεν είχε αυτή τη φανταστική απόδοση".