Ολυμπιακός: Οι κληρώσεις πριν από την... πρόκριση!

Πριν από τους αγώνες με την Λουντογκόρετς ο Ολυμπιακός θα μάθει αντιπάλους στην καλή (Champions League) και στην κακή (Europa League) περίπτωση. Οι δύο κληρώσεις της Δευτέρας (2/8) που τον ενδιαφέρουν, οι υποψήφιοι αντίπαλοι. 

Ολυμπιακός: Οι κληρώσεις πριν από την... πρόκριση!

Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει την προετοιμασία του για το πρώτο ματς με την Λουντογκόρετς (3/8-22.00) στο «Γ. Καραϊσκάκης» και έχει στραμμένη την προσοχή του αποκλειστικά στα ματς με τους επικίνδυνους, έμπειρους από Ευρώπη, φιλόδοξους και αήττητους φέτος Βούλγαρους.

Πριν, όμως, τα παιχνίδια με την Λουντογκόρετς (η ρεβάνς στις 10/8-21.00 στο Ραζγκράντ), ο πρωταθλητής Ελλάδας θα μάθει τη Δευτέρα (2/8) τους υποψήφιους αντίπαλούς του σε περίπτωση πρόκρισης στα play off του Champions League ή αποκλεισμού, άρα συνέχειας στα play off του Europa League.

Οι κληρώσεις της Δευτέρας θα γίνουν στη Νιόν χωρίς την παρουσία εκπροσώπων ομάδων, με αυτή του Champions League στις 13.00 και του Europa League στις 14.00. Αργότερα και εκείνη για τον ΠΑΟΚ στο Conference League.

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα play off του Champions League είναι οι νικητές των ζευγαριών της γ΄ προκριματικής φάσης της διοργάνωσης Ερυθρού Αστέρα-Σέριφ Τίρασπολ, Κλουζ- Γιουνγκ Μπόις, Μάλμε-Ρέιντζερς και η Μπρόντμπι, καθώς η πρωταθλήτρια Δανίας έχει εξασφαλίσει απευθείας τη συμμετοχή της.

Σε περίπτωση αποκλεισμού και με βάση κάποιους διαχωρισμούς που έχει κάνει η UEFA στις ομάδες που θα συμμετάσχουν στα play off του Europa League οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού θα είναι οι ηττημένοι των ζευγαριών της γ΄προκριματικής φάσης Champions League: Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Λέγκια Βαρσοβίας, Φερεντσβάρος- Σλάβια Πράγας, Κλουζ-Γιουνγκ Μπόις, Ερυθρός Αστέρας-Σέριφ, Μάλμε-Ρέιντζερς. Κα οι νικητές των ζευγαριών της γ΄προκριματικής φάσης του Europa League: Ομόνοια-Φλόρα Ταλίν, Μούρα-Ζαλγκίρις Βίλνιους, Καϊράτ-Αλασκέρτ, Λίνκολν- Σλόβαν Μπρατισλάβας, Νέφτσι-Ελσίνκι. Όπως διευκρινίζει η UEFA στις λεπτομέρειες αυτής της κλήρωσης που θα είναι αρκετά περίπλοκη δεν υπάρχουν περιορισμοί, ακόμη κι αν κληρωθούν ομάδες από την ίδια χώρα.

Με τα τέσσερα γκρουπ που έχει χωρίσει τις ομάδες η UEFA και με την καινοτομία που θα έχει η κλήρωση ο Ολυμπιακός αν συνεχίσει στο Europa αποφεύγει τις Άλκμααρ, Φενέρ, Ζόρια, Αντβέρπ, Στουρμ Γκρατς, Ράντερς και τους νικητές των ζευγαριών Σέλτικ ή Γιάμπλονετς, Ραπίντ Βιέννης ή Ανόρθωση, Γαλατά ή Σεντ Τζόνστον.

Tα ματς του Champions League είναι προγραμματισμένα για 17/18 και 24/25 Αυγούστου και εκείνα του Europa League για 19 και 26 Αυγούστου.