Έχει λογική να θέλει η Λίβερπουλ τον Σεμέδο

Να πάει για δεύτερο παίκτη από τον Ολυμπιακό η Λίβερπουλ μέσα σε λίγους μήνες δεν είναι συνηθισμένο, αλλά ούτε παράλογο. Ο Χρήστος Μεγγλίδης εξηγεί...

Έχει λογική να θέλει η Λίβερπουλ τον Σεμέδο

Να, λοιπόν, που η Λίβερπουλ έχει βάλει για τα καλά στο «μάτι» τον Ολυμπιακό για τις μεταγραφές της. Και μετά τον Κώστα Τσιμίκα που απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι, ίσως πάει δυναμικά τον χειμώνα για τον Ρούμπεν Σεμέδο.

Η πρωταθλήτρια Αγγλίας έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση μετά τους πολύ σοβαρούς τραυματισμούς των δύο έμπειρων στόπερ της, του Φαν Ντάικ και του Γκόμες, την ώρα που είναι εκτός μάχης τόσο ο Φαμπίνιο όσο και ο Άρνολντ, αυτοί πάντως για μικρότερο χρονικό διάστημα από τους δύο πρώτους. Και έχει μείνει μόνο με τον Μάτιπ ουσιαστικά, αφού οι άλλοι είναι πιτσιρικάδες.

Ο Γιούργκεν Κλοπ κοιτάζει παίκτες για να ενισχύσει την κεντρική αμυντική γραμμή. Κι ο Ρούμπεν Σεμέδο είναι μια περίπτωση που κάλλιστα θα μπορεί να τον απασχολεί, από τη στιγμή που γνωρίζει πάρα πολύ καλά τον παίκτη. Έχοντας δει τον Σεμέδο σε πολλά παιχνίδια του Ολυμπιακού από την περσινή σεζόν, όταν παρακολουθούσε τον Τσιμίκα.

Είναι απολύτως λογικό να αρέσει ο Σεμέδο στον Κλοπ και στην Λίβερπουλ, διότι ξεκάθαρα πρόκειται για έναν παίκτη που έχει το επίπεδο να αγωνιστεί στην Premier League. Ακόμη και σε τόσο υψηλό επίπεδο, όπως αυτό στο περιβάλλον του Μερσεϊσάιντ.

Ο Σεμέδο με το νέο ισχυρό συμβόλαιο στον Ολυμπιακό την ώρα που πίεζε ασφυκτικά η Μπενφίκα για την απόκτησή του, έχει φτάσει πια σε φάση διεκδίκησης θέσης βασικού στην Εθνική Πορτογαλίας. Και σε επίσημα παιχνίδια, όχι μόνο σε φιλικά. Έτοιμος να αφήσει πίσω του τον αειθαλή Πέπε και να είναι το δίδυμο με τον Ρούμπεν Ντίας. Αυτόν για τον οποίο η Μάντσεστερ Σίτι έδωσε δεκάδες εκατομμύρια για να τον αποκτήσει από την Μπενφίκα. Γιατί όχι να μην παίξει στην Λίβερπουλ, ο άλλος (σχεδόν) βασικός πια στόπερ της Πορτογαλίας; Καθόλου παράλογο.

Αρκεί φυσικά ο Ολυμπιακός να πάρει τα χρήματα που θεωρεί ότι πρέπει να πάρει για τον Σεμέδο. Εφόσον έρθει τελικά πρόταση και εφόσον ο παίκτης λογικά θα θέλει να πάει στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και στην περσινή πρωταθλήτρια αυτής της Λίγκας.

Το ότι ο Ολυμπιακός διακρίνεται στο Champions League, έχει μια από τις κορυφαίες άμυνες πέρυσι και φέτος στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με πρωταγωνιστή τον Σεμέδο, παίζει σαφώς μεγάλο ρόλο. Για έναν παίκτη με τις ιδιορρυθμίες του (όπως φάνηκε και πρόσφατα με το θέμα του πάρτι), με τα λάθη που κάποιες φορές κάνει από έλλειψη συγκέντρωσης, αλλά με δεδομένη αξία και ικανότητες για να παίζει στο επίπεδο μιας ομάδας σαν την Λίβερπουλ. Πέραν από κάθε αμφισβήτηση. Ένα μεγάλο σίριαλ μόλις άρχισε, θα δούμε την εξέλιξή του...