Τον ξέρουν καλά τον Ποντένσε, Ομάρ και Τσιμίκας

Η Γουλβς «τρόμαξε» με το 3-0 επί της Έβερτον μόνον όσους δεν είδαν το ματς. Τον Ολυμπιακό, όχι! Στο πρώτο μέρος υπήρχε μόνον ο Ποντένσε στο γήπεδο κι από αυτόν άρχισαν όλα. 

Τον ξέρουν καλά τον Ποντένσε, Ομάρ και Τσιμίκας

Εντυπωσιακή νίκη με 3-0 πήρε η Γουλβς επί της Έβερτον, επιστρέφοντας στις επιτυχίες στην Premier League και δείχνοντας σε σούπερ κατάσταση λίγες εβδομάδες πριν από τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό. Θα μπορούσε, μάλιστα, μετά το τρίτο γκολ να βάλει τουλάχιστον άλλα δύο, καθώς οι ευκαιρίες που χάθηκαν από τον Ζότα και τον Τραορέ ήταν ανεπανάληπτες. Ειδικά το δοκάρι του δεύτερου στην κενή εστία.

Αλλά όσοι είδαν το παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος (και σίγουρα στον Ολυμπιακό το είδαν), σίγουρα δεν «τρόμαξαν» από το εκρηκτικό σκορ της Γουλβς απέναντι στην ομάδα του Κάρλο Αντσελότι που διακρινόταν τελευταία για τις αμυντικές επιδόσεις της. Στο πρώτο ημίχρονο η Γουλβς απειλούσε μόνο με τον Ποντένσε που έπαιξε για πρώτη φορά βασικός και όσο αγωνιζόταν από αριστερά είχε δύο-τρεις ωραίες ενέργειες που δεν κατέληξαν σε γκολ. Αλλά τον Ποντένσε στον Ολυμπιακό τον ξέρουν καλά. Κι ο Ομάρ θα έχει τον τρόπο να τον εξουδετερώσει, εάν είναι τότε στην ενδεκάδα. Όπως και ο Τσιμίκας από την άλλη πλευρά. Διότι στα μέσα του πρώτου μέρους, ο Νούνο Σάντο πήγε τον Ποντένσε στα δεξιά και έφερε αριστερά τον Νέτο. Η Γουλβς συνέχισε να έχει φλύαρη πρωτοβουλία και η Έβερτον αμυνόταν εύκολα.

Αλλά ο Ποντένσε πήρε (περισσότερο το πήρε, παρά το έκανε ο αντίπαλος) πέναλτι στις καθυστερήσεις και με το γκολ του Χιμένες, η Γουλβς άνοιξε το σκορ εκεί όπου φαινόταν ότι θα είχε τεράστιες δυσκολίες στην επανάληψη για μια νίκη τεράστιας σημασίας. Και την έκανε πια πολύ εύκολη υπόθεση, με την κεφαλιά του Ντεντόκερ στο πρώτο λεπτό της επανάληψης. Όταν η άμυνα της Έβερτον είχε μείνει στα αποδυτήρια! Όλα είχαν τελειώσει. Ειδικά με την Έβερτον να χάνει δυο ευκαιρίες για να μειώσει. Η Γούλβς βρήκε χώρους, έβγαλε αντεπιθέσεις με τον έξοχο Νέβες και τις φανταστικές πάσες του, αξιοποίησε την ταχύτητα του Ζότα και του Τραορέ και θα μπορούσε - όπως είπαμε - να κάνει διπλάσιο σκορ.

Στις 6 Αυγούστου, όμως, δεν θα είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Ο Ολυμπιακός δεν θα κλειστεί πίσω όπως η Έβερτον στο πρώτο μέρος. Θα ψάξει από την αρχή το γκολ διότι χωρίς αυτό δεν περνάει. Η Γούλβς δεν θα έχει τόση κατοχή μπάλας. Ίσως και ασυναίσθητα θα κοιτάξει περισσότερο να κρατήσει πίσω. Να μη δεχτεί εκείνη τέρμα.

Σίγουρα η αγγλική ομάδα παραμένει το φαβορί. Έχει πάρει καλό σκορ, έχει έξοχους παίκτες σε όλες τις γραμμές. Αλλά δεν είναι ανίκητη ή άτρωτη. Προς Θεού. Αυτό φάνηκε ΚΑΙ στο 3-0 με την Έβερτον. Διότι όποιος ακούει το σκορ «τρομάζει». Αλλά όποιος είδε το ματς, κάθε άλλο παρά τρόμαξε...