Παρουσίαση της Σειράς Ίψεν στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Η Νορβηγική Πρεσβεία, το Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθηνών και το περιοδικό Διορθώσεις μας προσκαλούν στην παρουσίαση της σειράς Ίψεν, στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός.

Παρουσίαση της Σειράς Ίψεν στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Η παρουσίαση της σειράς Ίψεν εντάσσεται στο πλαίσιο της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, μια διεθνή διάκριση που έλαβε ο Δήμος της Αθήνας και η πόλη μας από την UNESCO με διάρκεια ενός χρόνου, από τις 23 Απριλίου 2018 έως τις 22 Απριλίου 2019.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός τη Δευτέρα 21 Μαΐου 2018. Χαιρετισμό θα απευθύνει η διευθύντρια του Νορβηγικού Ινστιτούτου δρ. Jorunn Økland.

Για τη σειρά θα μιλήσουν η Άννα Σταυρακοπούλου, αν. καθηγήτρια Θεατρολογίας, ΑΠΘ, με θέμα «Η μετάφραση της Αγριόπαπιας», ο Γιάννης Μόσχος, σκηνοθέτης, διδάκτωρ Θεατρολογίας, ΑΠΘ, με θέμα «Οι ελληνικές μεταφράσεις των έργων του Ίψεν» και η Μαρία Ευθυμίου, αν. καθηγήτρια Ιστορίας, ΕΚΠΑ, με θέμα «Οι σκανδιναβικές χώρες την εποχή του Ίψεν».

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο επιμελητής της σειράς Κωνσταντίνος Μ. Μάστρακας.

Αποσπάσματα από έργα του Ίψεν θα διαβάσει ο μεταφραστής της σειράς και ηθοποιός Θεοδόσης Αγγ. Παπαδημητρόπουλος.

Θα προβληθεί το νορβηγικό ντοκιμαντέρ (με ελληνικούς κι αγγλικούς υπότιτλους) Χένρικ Ίψεν: Παιδικά και νεανικά χρόνια, σε σκηνοθεσία Κνουτ Άντερσεν, του Αρχείου της Πόλης του Όσλο με τη συνδρομή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Νορβηγίας.

Για τις ομιλίες θα υπάρχουν υπέρτιτλοι στα Αγγλικά.

Ημερομηνία:

21/05/2018

Στις 19.00

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

www.norway.no/en/greece | norwinst.w.uib.no | www.diorthoseis.gr | www.ibsen.gr

Πηγή: www.culturenow.gr

Διαβάστε περισσότερα στο: www.culturenow.gr/lightbox