Ταινίες στην τηλεόραση (27/4): Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ, Η Μαρία της σιωπής, Ο καθηγητής και ο τρελός

Δείτε μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στην ελληνική τηλεόραση την Τρίτη (27/4).

Ταινίες στην τηλεόραση (27/4): Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ, Η Μαρία της σιωπής, Ο καθηγητής και ο τρελός

Στις 21:00 ο ΑΝΤ1 θα δείξει την ταινία «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ». Η πιο μεγαλοπρεπής θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της τηλεόρασης, «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», είναι ένα ογκώδες και oλoκληρωμέvo έργο, σκηvoθετημέvo με μαεστρία και απλότητα από τov κορυφαίο δημιουργό Φράvκo Τζεφιρέλι.

Ο Ιταλός σκηvoθέτης απέδωσε με ευλάβεια και θρησκευτική προσήλωση τα Πάθη του Κυρίου, αναπαριστώντας τα γεγονότα με πίστη στις Γραφές και απόλυτο σεβασμό στην ιερότητα τoυ θέματος.

Ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης χρησιμοποίησε ένα εξαιρετικό επιτελείο ηθoπoιώv, όπως τον Σερ Λόρενς Ολίβιε, την εκφραστική Αv Μπάvκρoφτ, την πανέμορφη Ολίβια Χάσεϊ, τον Άντονι Κoυίv, τον Μάικλ Γιoρκ και, φυσικά, τον Ρόμπερτ Πάουελ στov ρόλο τoυ Ιησού.

Έτος: 1977

Διάρκεια: 379 λεπτά

Σκηνοθεσία: Φράνκο Τζεφιρέλι

Παίζουν: Ρόμπερτ Πάουελ, Αν Μπάνκροφτ, Ολίβια Χάσεϊ, Έρνεστ Μποργκνάιν, Κλαούντια Καρντινάλε, Τζέιμς Μέισον,Τζέιμς Φαρεντίνο, Λόρενς Ολίβιε, Άντονι Κουίν, Ρόντ Στάιγκερ, Ντόναλντ Πλέζανς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Πίτερ Ουστίνοβ, Μάικλ Γιόρκ

Στις 22:00 το Mega θα προβάλει την ελληνική ταινία «Η Μαρία της σιωπής». Η Μαρία, μια κωφάλαλη κοπέλα, ζει απομονωμένη με τον πατέρα της. Ξεκομμένη από τον κόσμο, δέχεται πολλές φορές πειράγματά για την κατάντια της. Μια μέρα, γνωρίζει τον νεοφερμένο δάσκαλο του νησιού, που με αγάπη και κατανόηση της διδάσκει την γλώσσα των κωφαλάλων. Ένα βαθύ αίσθημα εμπιστοσύνης γεννιέται μέσα της. Την ευτυχία της αυτή όμως καταστρέφει ο απαίσιος βιασμός της από τον πλούσιο του χωριού! Καρπός αυτού του βιασμού είναι ένα υγιέστατο αγοράκι.

Η Μαρία δεν αποκαλύπτει σε κανέναν τον πατέρα του παιδιού της. Μερικοί μάλιστα πιστεύουν ότι είναι ο δάσκαλος! Κάποιο βράδυ την επισκέπτεται ο βιαστής της, μαζί με την στείρα γυναίκα του και της προτείνουν να υιοθετήσουν το παιδί. Όταν η Μαρία αρνείται, ο “πατέρας” του παιδιού προσπαθεί να της το αρπάξει με την βία. Εκείνη, έξαλλη, καταφέρνει να αποσπάσει το παιδί από τα χέρια του. Πάνω στον πανικό της όμως μήπως της κλέψουν αυτό που αγαπά περισσότερο απ’ όλα στον κόσμο, ξεκρεμάει από τον τοίχο την καραμπίνα του πατέρα της, που έχει πεθάνει εδώ και λίγο καιρό, και τον σκοτώνει.

Έτος: 1973

Διάρκεια: 90 λεπτά

Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Παντελής Ζερβός, Σπύρος Καλογήρου, Λαυρέντης Διανέλλος, Καίτη Λαμπροπούλου, Σπύρος Κωσταντόπουλος

Την ίδια ώρα ο Alpha θα δείξει την ταινία «Ο καθηγητής και ο τρελός». Ο σκωτσέζος καθηγητής Τζέιμς Μάρεϊ ξεκινάει να συγγράψει το πρώτο πλήρες λεξικό της αγγλικής γλώσσας για το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Αρκετά πιεσμένος από τον όγκο της δουλειάς που έχει να οργανώσει, από την ακρίβεια που πρέπει να έχει ο κάθε ορισμός, αλλά και τον χρόνο που δεν είναι με το μέρος του, λαμβάνει ανέλπιστη βοήθεια στην καταγραφή όλων αυτών των λημμάτων από έναν έγκλειστο σε άσυλο φρενοβλαβών, Αμερικανό γιατρό.

Έτος: 2019

Διάρκεια: 115 λεπτά

Σκηνοθεσία: Φαρχάντ Σαφίνια

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Σον Πεν, Έντι Μάρσαν, Νάταλι Ντόρμερ, Τζένιφερ Ελ.