Με σούπερ Γουαμπενιάμα η Γαλλία
Κέρδισε με 84-69 τη Σουηδία των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2027 ανεβάζοντας το ρεκόρ της στο 7-1.
Με τον Βίκτορ Γουεμπανιάμα να κάνει τη διαφορά, η Γαλλία επικράτησε της Σουηδίας με 84-69 στη Στοκχόλμη, για τη δεύτερη φάση των ευρωπαϊκών προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2027, ανεβάζοντας το ρεκόρ της στο 7-1.
Η Σουηδία είχε το πάνω χέρι στο ξεκίνημα και έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +4 (24-20), όμως η Γαλλία ανέβασε σταδιακά στροφές και πήγε στα αποδυτήρια έχοντας πάρει οριακό προβάδισμα (39-38). Οι «τρικολόρ» διατήρησαν τον έλεγχο στην τρίτη περίοδο και στο τελευταίο δεκάλεπτο πάτησαν… γκάζι, επικρατώντας με επιμέρους σκορ 29-15 για να φτάσουν τελικά με άνεση στη νίκη.
Πρωταγωνιστής για τη Γαλλία ήταν ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα, ο οποίος σε 29:33 λεπτά συμμετοχής σημείωσε 18 πόντους, έχοντας 6/7 σουτ, ενώ κατέγραψε ακόμη 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 τάπες. Σημαντική ήταν και η συνεισφορά των Μαξίμ Ρεϊνό και Ματιέ Στραζέλ, που πρόσθεσαν από 13 πόντους.
Από ελληνικής πλευράς, στην αναμέτρηση αγωνίστηκαν οι Σιλβέν Φρανσίσκο του Παναθηναϊκού και Εβάν Φουρνιέ του Ολυμπιακού. Ο πρώτος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 9 πόντους, 4 ασίστ και 4 ριμπάουντ, ενώ ο δεύτερος είχε 2 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ.