Μόμπι Ντικ: Μια παράσταση με τις υπογραφές Κακλέα, Παπαδημητρίου

Ο Μόμπι Ντικ επιστρέφει. Ένα από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας που γράφτηκε ποτέ γίνεται μιούζικαλ του Δημήτρη Παπαδημητρίου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Aπό 9 Φεβρουαρίου ως τις 10 Απριλίου, στο Χριστουγεννιάτικο Θέατρο (Λεωφ. Βεΐκου 139, Γαλάτσι)

Μόμπι Ντικ: Μια παράσταση με τις υπογραφές Κακλέα, Παπαδημητρίου

Η μνημειώδης αναμέτρηση του ανθρώπου με τον Θεό, ταξίδι στο χρόνο και ένα μιούζικαλ. Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ , όπως τον ερμηνεύει το ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ , βγαίνει και ταξιδεύει στην πόλη, κατεβαίνει στο κέντρο της Αθήνας και υπερασπίζεται τη διαχρονικότητά του. Σεβόμενος το παρελθόν, αποφεύγοντας όμως τη νοσταλγία ή την εξιδανίκευση, το Onassis CULTURE ατενίζει το μέλλον. Αυτή τη φορά, κατευθύνεται προς το Χριστουγεννιάτικο Θέατρο, συνεργάζεται με δύο από τους μεγαλύτερους Έλληνες καλλιτέχνες του χώρου και ταξιδεύουν μαζί στο χρόνο, σε ένα από τα πιο επιδραστικά μυθιστορήματα όλων των εποχών, το παραμύθι του ΜΟΜΠΙ ΝΤΙΚ του Χέρμαν Μέλβιλ. Φιλία, Ανθρώπινη Μοίρα και Θεός στη σκηνή του Χριστουγεννιάτικου Θεάτρου.

Μια συναρπαστική περιπέτεια για τη ζωή στη θάλασσα και τη φαλαινοθηρία παίρνει σάρκα και οστά και ανεβαίνει στη σκηνή στο Christmas Theatre

Μια απλή ιστορία ή μια αιώνια γεννήτρια ιδεών; Το πιο προσαρμοσμένο βιβλίο από την πρώτη του έκδοση το 1851 ανεβαίνει στη σκηνή του Παλλάς. Η ιστορία ενός καπετάνιου που θέλει να εκδικηθεί σκοτώνοντας μια τεράστια λευκή φάλαινα η οποία, σε προηγούμενο ταξίδι, επιτέθηκε στο πλήρωμά του, σε αυτόν αλλά και στο πλοίο του, φαίνεται να είναι η ίδια η ιστορία που η ανθρωπότητα, όπως την ξέρουμε σήμερα, είναι σε μεγάλη ανάγκη. Ένας πολυεπίπεδος MOBY DICK .

ΜΜ

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, σε συνεργασία με τον Γιάννη Κακλέα, μεταφέρουν στο Christmas Theater την ιστορία που τον έχει σημαδέψει για μια ζωή. Μια ιστορία διαχρονική για πολλούς. Ο ΜΟΜΠΙ ΝΤΙΚ αφήνει λόγια και παρουσιάζεται με συναισθήματα σε μια συναρπαστική περιπέτεια για τη ζωή στη θάλασσα και τη φαλαινοθηρία, χρησιμοποιώντας τρισδιάστατα γραφικά και ολογράμματα.