Παχαίνουν οι ώρες φαγητού;

Τρώτε νωρίς; Τότε μπορεί να μειώσετε το αίσθημα της πείνας, τη λαχτάρα για φαγητό και να ανακόψετε την αύξηση του βάρους

Παχαίνουν οι ώρες φαγητού;

Νέα έρευνα δείχνει ότι το να τρώτε νωρίτερα μέσα στην ημέρα μπορεί να είναι καλύτερο για την υγεία σας.

Οι άνθρωποι που συνήθιζαν να τρώνε αργά μέσα στην ημέρα είχαν μεγαλύτερη πείνα και λιγούρες. Είχαν επίσης αλλαγές που θα μπορούσαν να ευνοήσουν την αποθήκευση λίπους.

Οι ερευνητές σε μια μεγάλη έρευνα που έγινε διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που γευμάτιζαν αργότερα πεινούσαν περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ είχαν χαμηλότερα επίπεδα λεπτίνης ορού, της ορμόνης που βοηθά στη ρύθμιση του σωματικού λίπους. Επίσης έκαψαν λιγότερες θερμίδες και είχαν χαμηλότερη θερμοκρασία σώματος.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η κατανάλωση φαγητού πιο αργά στην ημέρα αλλάζει την έκφραση των γονιδίων στον λιπώδη ιστό προς όφελος της αυξημένης αποθήκευσης λίπους.

Αν ανήκετε στους ανθρώπους που αισθάνονται πεινασμένοι το βράδυ, τότε η καλύτερη στρατηγική είναι οι επιλογές σας να είναι πιο προσεκτικές, όπως τροφές με λίγες θερμίδες, υψηλής θρεπτικής αξίας όπως λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και όσπρια. Για παράδειγμα ένα υγιεινό, ισορροπημένο δείπνο αργά το βράδυ που περιλαμβάνει πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, λαχανικά και φρούτα είναι ότι καλύτερο ειδικά αν δοθεί έμφαση στην πρωτεΐνη και τις φυτικές ίνες οι οποίες θα διατηρήσουν την αίσθηση του κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αν δεν μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο για ένα ολόκληρο γεύμα, επιλέξτε πολλά μικρά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Προσπαθήστε να τρώτε ένα μίνι γεύμα κάθε τρεις έως τέσσερις ώρες. Αυτό το μίνι γεύμα, ας είναι ένας συνδυασμός υδατανθράκων και πρωτεϊνών, για παράδειγμα, φυστικοβούτυρο και κράκερ ολικής αλέσεως ή τυρί με χαμηλά λιπαρά και ένα κομμάτι φρέσκου φρούτου.

Εν κατακλείδι ως συμβουλή για την καλύτερη οργάνωση των ωρών των γευμάτων είναι το τι λειτουργεί καλύτερα για τον καθένα, έχοντας κατά νου τις ανάγκες του οργανισμού.