Σίβηρη Χαλκιδικής: Στα 2.480 στρέμματα η έκταση που έκαψε η φωτιά

Παραμένουν διάσπαρτες εστίες.

Σίβηρη Χαλκιδικής: Στα 2.480 στρέμματα η έκταση που έκαψε η φωτιά

Σε διάσπαρτες εστίες και καπνογόνα έχουν επικεντρώσει την επιχείρηση κατάσβεσης οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Σίβηρη Χαλκιδικής, όπου η καταστροφική φωτιά που ξέσπασε την περασμένη Πέμπτη, οριοθετήθηκε χθες (14/08) και πλέον δεν καταγράφεται ενεργό μέτωπο.

Σύμφωνα με χθεσινή καταγραφή του ευρωπαϊκού δορυφορικού συστήματος Copernicus, η περίμετρος της καμένης έκτασης ανέρχεται στα 2.480 στρέμματα.

Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενεργοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Παπαευσταθίου, λίγες ώρες μετά την έναρξη της πυρκαγιάς στη Σίβηρη, η οποία προσδιορίζεται γύρω στις 14.00 της Πέμπτης.

Σκοπός της ενεργοποίησης ήταν η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για περιοχές του Δήμου Κασσάνδρας, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Πηγή: CNN.gr



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110