Τα καλύτερα τρόφιμα για κάθε δεκαετία της ζωής (Δ' Μέρος)

Ποιες είναι οι top τροφές για τη δεκαετία των 50;

Τα καλύτερα τρόφιμα για κάθε δεκαετία της ζωής (Δ' Μέρος)

Και φτάσαμε στην ηλικία που, κατασταλαγμένοι, βιώνουμε πιο ουσιαστικά την κάθε χαρά όπως και την κάθε αναποδιά. Το σώμα μας χάνει την σφριγηλότατα του και είναι χρέος μας να την επαναφέρουμε. Στα 50 σας, λοιπόν, χρειάζεστε έξυπνες τροφές που θα σας προστατεύσουν επαρκώς:

Λαχανικά υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες

Η κατανάλωση φυτικών ινών μπορεί να σας βοηθήσει να είστε τακτικοί. Αυτό είναι σημαντικό καθώς μεγαλώνετε. Τα λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών και το λάχανο, λειτουργούν ιδιαίτερα καλά για αυτό. Έχουν επίσης πολύ νερό, το οποίο κάνει τις ίνες να λειτουργούν ακόμα καλύτερα.

Πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης

Η λήψη περισσότερης πρωτεΐνης από φυτά αντί για ζώα μειώνει την ποσότητα κορεσμένου λίπους στη διατροφή σας. Αυτό μπορεί να μειώσει τις πιθανότητές για υψηλή χοληστερόλη και καρδιακές παθήσεις. Τα φασόλια και οι φακές σας προσφέρουν επίσης μαγνήσιο, κάλιο, σίδηρο, φυλλικό οξύ και φυτικές ίνες και μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων σας. Για μια πιο σαρκώδη γεύση, δοκιμάστε να προσθέσετε θρυμματισμένο τόφου ή αλεσμένους ξηρούς καρπούς στα χορτοφαγικά πιάτα σας.

Αυγά

Η χολίνη είναι ένα θρεπτικό συστατικό που χρειάζεται το σώμα σας για σημαντικές λειτουργίες όπως η μνήμη, ο έλεγχος των μυών, η ισορροπία στη διάθεση και η διάσπαση των λιπών.

Ασλανίδη Αναστασία
Κλινική Διατροφολόγος-Nutrition Coach