Τα καλύτερα τρόφιμα για κάθε δεκαετία της ζωής (Γ' Μέρος)

Ποιες είναι οι top τροφές για τη δεκαετία των 40;

Τα καλύτερα τρόφιμα για κάθε δεκαετία της ζωής (Γ' Μέρος)

Η ώρα του πρώτου απολογισμού έφτασε! Το άγχος αποκτά επίθετα: άγχος απόδοσης, άγχος επιβίωσης, άγχος επιτυχίας κ.λπ κ.λπ. Βοηθήστε τον οργανισμό σας και φροντίστε η διατροφή σας να έχει οπωσδήποτε:

Τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση

Το έντερο και η καλή λειτουργία του έχει στενή σχέση με το ανοσοποιητικό σας σύστημα και τη γενική υγεία σας. Τροφές που έχουν προβιοτικά (καλά βακτήρια) και φυσικά πρεβιοτικά (τροφή για καλά βακτήρια) μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το έντερο σας υγιές. Οι καλές πηγές προβιοτικών περιλαμβάνουν το γιαούρτι, το kimchi και το λάχανο τουρσί. Τα τρόφιμα με πρεβιοτικά περιλαμβάνουν κρεμμύδια, σκόρδο, πράσα, σπαράγγια, αγκινάρες, φασόλια και τρόφιμα ολικής αλέσεως.

Φρούτα και λαχανικά με λαμπερό χρώμα

Τα φρούτα με σκούρο χρώμα, καθώς και αυτά που είναι φωτεινά, περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών. Οι ενώσεις αυτές βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από βλάβες που μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές καταστάσεις, όπως ο καρκίνος, καθώς γερνάτε. Φρούτα και λαχανικά σε ποικιλία χρωμάτων - πορτοκαλί, μοβ, κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, μπλε - μπορούν να σας δώσουν μια πλήρη σειρά θρεπτικών συστατικών και να θέσουν τις βάσεις για καλή υγεία στα επόμενα χρόνια σας.

Προϊόντα ολικής αλέσεως

Αυτά είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, που μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε χορτάτοι περισσότερο. Σε συνδυασμό με άπαχη πρωτεΐνη και προϊόντα, τα δημητριακά ολικής αλέσεως αποτελούν σημαντικό μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Ποιες είναι οι καλύτερες τροφές για κάθε δεκαετία της ζωής;

Τα καλύτερα τρόφιμα για κάθε δεκαετία της ζωής (Β' Μέρος)

Ασλανίδη Αναστασία

Κλινική Διατροφολόγος-Nutrition Coach