Άλιμος: Συναντήθηκαν δήμαρχος και επιχειρηματίες - Τα μέτρα για να μην υπάρξει νέο κλείσιμο μαγαζιού

Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, συναντήθηκε με τους επιχειρηματίες των μαγαζιών της παραλίας. Αυτά είναι τα μέτρα που αποφασίστηκαν για να μην υπάρξει νέο κλείσιμο μαγαζιού.

Άλιμος: Συναντήθηκαν δήμαρχος και επιχειρηματίες - Τα μέτρα για να μην υπάρξει νέο κλείσιμο μαγαζιού

Πριν από λίγες μέρες έκανε αίσθηση σε όλη την Ελλάδα το ξέφρενο πάρτι που διοργανώθηκε σε γνωστό μπιτς μπαρ στον Άλιμο. Συγκεντρώθηκαν περίπου 1.000 άνθρωποι, ο ένας πάνω στον άλλον, εμφανίστηκαν χορευτές, ενώ φυσικά επικράτησε και ηχορύπανση για τους κατοίκους της περιοχής.

Ο δήμαρχος της πόλης, Ανδρέας Κονδύλης, χαρακτήρισε ντροπιαστικό το γεγονός και δεν δίστασε να βάλει λουκέτο για δύο μήνες στον συγκεκριμένο χώρο, ο οποίος δεν τήρησε τα μέτρα προστασίας, προκαλώντας την οργή των κατοίκων της περιοχής (και όχι μόνο), ενώ υπήρξε και πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ.

Ο κ. Κονδύλης λοιπόν συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των παραλιακών καταστημάτων διασκέδασης, μιλώντας για το πώς θα πρέπει να λειτουργούν από εδώ και πέρα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και υπήρξαν υποσχέσεις ότι όλα θα τηρηθούν.

Δίμηνο λουκέτο και πρόστιμο 20.000 ευρώ σε μπιτς μπαρ στον Άλιμο για πάρτι με 1.000 άτομα (vid)

Ο δήμαρχος ζήτησε από τους επιχειρηματίες να εφαρμόσουν τρεις βασικούς κανόνες:

α) Να τηρούν με απόλυτη προσοχή τα μέτρα για τον κορονοϊό.

β) Να λάβουν όλα τα μέτρα που χρειάζεται ώστε να μην υπάρχει καμία όχληση των κατοίκων από ηχορύπανση (ένταση μουσικής, ηχομονώσεις, ωράριο λειτουργίας κ.λπ.).

γ) Να σταματήσει το φαινόμενο της ρίψης βεγγαλικών ή αν ρίχνουν, κατόπιν νόμιμης άδειας από την αστυνομία, αυτό να γίνεται το αργότερο μέχρι τις 10:00 μ.μ.

Τους ενημέρωσε ότι θα υπάρχει ίση και δίκαιη μεταχείριση για όλους, με στόχο να λειτουργούν τα καταστήματα, αλλά όχι σε βάρος της υγείας των περιοίκων. Ο δήμος Αλίμου το επόμενο διάστημα θα πάρει ορισμένες πρωτοβουλίες σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου, στο οποίο ο δήμαρχος θα εισηγηθεί νέο Κανονισμό Χορήγησης Άδειας Μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Στο πλαίσιο αυτό, οι επιχειρηματίες εξέφρασαν τις σκέψεις τους και το επόμενο διάστημα θα καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Λεωφόρος Ποσειδώνος: Τοποθετήθηκε η πεζογέφυρα, άνοιξε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα (pics)

Πηγή: notia.gr