Σταϊκούρας: «Και Μάϊο και Ιούνιο τα πακέτα στήριξης»

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας με δηλώσεις στον ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να υλοποιήσει τα μέτρα στήριξης και τον Μάϊο και τον Ιούνιο χωρίς να υπάρξουν ταμειακά προβλήματα. 

Σταϊκούρας: «Και Μάϊο και Ιούνιο τα πακέτα στήριξης»

Την απόφαση αλλά και την ετοιμότητας της κυβέρνησης να υλοποιήσει το πακέτο μέτρων στήριξης που έχουν ήδη ανακοινωθεί για επιχειρήσεις και εργαζομένους μέχρι τον Μάϊο ακόμη και τον Ιούνιο αν χρειαστεί, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Συγκεκριμένα, ο τελευταίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα μείωσης μισθών και συντάξεων: «Το πακέτο μέτρων είμαστε έτοιμοι να το υλοποιήσουμε και το Μάιο και τον Ιούνιο χωρίς να υπάρχουν ταμειακά προβλήματα».

Αναφορικά με την ύφεση και την ελληνική οικονομία, είπε «με τα σημερινά δεδομένα η εκτίμηση είναι ότι θα είναι πάνω από 3%, κοντά στο 4%» εξηγώντας ότι «η ύφεση είναι συνάρτηση της έκτασης του προβλήματος και της πιθανής επαναλήψεις του προβλήματος μέσα στη χρονιά. Δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις, οι περισσότερες προβλέψεις δείχνουν βαθιά ύφεση. Λαμβάνεται υπόψη και η επίπτωση στον τουρισμό το καλοκαίρι. Σχεδιάζονται και στοχευμένες δράσεις για το χώρο του τουρισμού».

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε, επίσης, ότι από αυτή την εβδομάδα θα αρχίσει να καταβάλλεται το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους που πλήττονται λόγω ιού ενώ μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη θα δοθούν και τα 400 ευρώ στους επιστήμονες άλλα και το έκτακτο Δώρο Πάσχα στους 110.000 γιατρούς και υγειονομικούς.

«Πρόκειται για μαραθώνιο όχι αγώνα ταχύτητας, να μείνουμε μακριά από μαξιμαλισμούς. Χρειάζεται σχεδιασμός σε βάθος μηνών και ετών. Το πρόγραμμα μείωσης φόρων και εισφορών μετατίθεται αλλά θα εφαρμοστεί σταδιακά μόλις καταφέρουμε να βγούμε από την υγειονομική κρίση» σημείωσε, τέλος ο υπουργός Οικονομικών.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας