Κορονοϊός: Πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα - Σε καλή κατάσταση η 38χρονη στη Θεσσαλονίκη (vid)

Μία 38χρονη διαγνώστηκε με κορονοϊό, στο ΑΧΕΠΑ  της Θεσσαλονίκης, η οποία δεν έχει άλλα προβλήματα υγείας. Νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση...

Κορονοϊός: Πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα - Σε καλή κατάσταση η 38χρονη στη Θεσσαλονίκη  (vid)

Σε καλή κατάσταση είναι η 38χρονη γυναίκα που διαγνώσθηκε με κορονοϊό και νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς για την ίωση COVID19 στη βόρεια Ελλάδα.

Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα είναι γεγονός. Η 38χρονη Ελληνίδα νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Εξετάζονται όλες οι επαφές της.

Μια 38χρονη Ελληνίδα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Βόρεια Ιταλία βρέθηκε θετική στον κορονοϊό και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Κορονοϊός: Θα ταξιδέψει ο Ολυμπιακός στο Μιλάνο; Οδηγός το παιχνίδι Αρμάνι - Ρεάλ

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας η 38χρονη γυναίκα εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και οικειοθελώς απομονώνονται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της τις τελευταίες ημέρες.

Την ανακοίνωση έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό και δήλωσε ότι «η νόσος παραμένει ήπια στην πλειονότητα των περιπτώσεων», επισημαίνοντας ότι «πρέπει να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής».

Κορονοϊός: Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση - Τι περιλαμβάνει για σχολεία, λιμάνια, ΜΜΜ

Πρόσθεσε ακόμη ότι «όσοι έχουν ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση και εάν εμφανίσουν συμπτώματα να παραμείνουν στο σπίτι τους και να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΔΥ».

Αναστολή της λειτουργίας κλειστών χώρων συνάθροισης κοινού, από σχολεία και επιχειρήσεις έως θέατρα και κινηματογράφους, περιορισμό της κυκλοφορίας μέσων μαζικής μεταφοράς και «επίταξη» κλινών ΜΕΘ ιδιωτικών νοσοκομείων και ξενοδοχείων περιλαμβάνουν τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της επιδημίας από τον COVID-19 στο εσωτερικό της χώρας.

Θα χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το Τόκιο, όπως το 1940;

Η κυβέρνηση συνιστά ψυχραιμία και φυσικά δεν ισχύουν ακόμη τα έκτακτα μέτρα.

Εξάλλου, αρνητικό στον Covid-19 ήταν το δείγμα του 57χρονου, ο οποίος εισήχθη στο Αττικόν ύστερα από τα συμπτώματα που παρουσίασε και παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο νοσοκομείο για να εξεταστεί για τον κορωνοϊό.

Ο 57χρονος, ο οποίος είχε ταξιδέψει εσχάτως στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Μιλάνο, παρουσίασε συμπτώματα πυρετού και βήχα και μετέβη στο Αττικόν για περαιτέρω εξετάσεις.

Το δείγμα που ελήφθη από τον ασθενή, εστάλη στα μοριακά εργαστήρια του Πανεπιστημίου Αθηνών το απόγευμα της Τρίτης (25/2) και οι απαντήσεις αναμένονταν σήμερα το πρωί.

Ετσι λοιπόν, μετά και το δεύτερο δείγμα του 57χρονου, που εξετάστηκε, απεδείχθη ότι δεν έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.