«Ναι» από τον ΣΥΡΙΖΑ στην υποψηφιότητα της Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Παρ'όλο που χαρακτήρισε λανθασμένη την επιλογή να μην ανανεωθεί η θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου, ο Αλέξης Τσίπρας γνωστοποίησε πως θα δώσει θετική ψήφο στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Ναι» από τον ΣΥΡΙΖΑ στην υποψηφιότητα της Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Θετική ψήφο θα δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Χαρακτήρισε σφάλμα την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην ανανεώσει την θητεία του Προκόπη Παυλόπουλου τον οποίο και χαρακτήρισε πετυχημένο πρόεδρο. Επίσης κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι επέλεξε να ανακοινώσει την επιλογή του σε μια ημέρα με βαριά και αρνητική ατζέντα για την κυβέρνηση με στόχο να την αλλάξει.

«Ο κ. Μητσοτάκης διέπραξε μέγα ατόπημα που διέσυρε επί μήνες το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και μέγα λάθος που δεν πρότεινε ξανά τον Προκόπη Παυλόπουλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τον αντιγράψει. Εγώ δεν θα κάνω ό,τι εκείνος το ’15 που καταψήφισε τον Παυλόπουλο».

«Εγώ δεν θα γίνω Μητσοτάκης» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι θα τηρήσει στάση ευθύνης και θα δώσει τη δυνατότητα στην κ. Σακελλαροπούλου να εκλεγεί με ευρεία πλειοψηφία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η κ. Σακελλαροπούλου ήταν μια κορυφαία επιλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την Προεδρία του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μια πρόταση που όπως είπε καταψήφισε ο κ. Μητσοτάκης και οι βουλευτές του. Εξήρε το έργο της κ. Σακελλαροπούλου αναφερόμενος ιδιαίτερα στα ζητήματα της θρησκευτικής ουδετερότητας και της χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας σε προσφυγόπουλα.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η επιλογή της κ. Σακελλαροπούλου, όχι μόνο ακυρώνει την άθλια προπαγάνδα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χειραγωγούσε τη Δικαιοσύνη αλλά μάλιστα επιβραβεύει και τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ. Στρέφοντας και πάλι τα βέλη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε πως με την επιλογή του δεν έβαλε ντρίμπλα στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ντριμπλάρει τον ίδιο του τον εαυτό.

«Γνωρίζω, όπως γνωρίζουν όλοι, ότι ο κος Μητσοτάκης με τη πρόταση της Κατερίνας Σακελλαροπούλου δεν επιχειρεί μια υπέρβαση, αλλά μια ακόμη επικοινωνιακή ντρίμπλα. Φοβάμαι όμως ότι στο τέλος, χωρίς να το καταλαβαίνει ίσως, ντριμπλάρει τον ίδιο του τον εαυτό, ακυρώνει το ίδιο του το κόμμα και τον πυρήνα των ακραία συντηρητικών ιδεών που έχει υιοθετήσει».

Πηγή: skai.gr