Ληστεία αλά Casa de Papel στη Βραζιλία- Άρπαξαν 750 κιλά χρυσό, αξίας 40 εκατ. δολαρίων

Ένοπλη ληστεία συνέβη την Πέμπτη(25/07) στο αεροδρόμιο του Σάν Πάουλου, με λεία αντικείμενα αξίας 40 εκατ. δολαρίων.

Ληστεία αλά Casa de Papel στη Βραζιλία- Άρπαξαν 750 κιλά χρυσό, αξίας 40 εκατ. δολαρίων

Όπως ανακοίνωσε η βραζιλιάνικη αστυνομία, ένοπλοι άρπαξαν χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων την Πέμπτη(25/07) από τερματικό σταθμό χειρισμού φορτίου του αεροδρομίου του Σαν Πάουλου - του πιο πολυάσχολου στη Νότια Αμερική - καθώς πήραν και δύο ανθρώπους ομήρους.

Σύμφωνα με πλάνα από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος ασφαλείας αρκετοί από τους ένοπλους ληστές πήγαν στο αεροδρόμιο «Γκουαρούλιος» με μαύρο φορτηγάκι, παρόμοιο με εκείνα της ομοσπονδιακής αστυνομίας. Από το αυτοκίνητο κατέβηκαν τέσσερις άνδρες με τα πρόσωπά τους καλυμμένα, ενώ τουλάχιστον ένας εξ αυτών κρατούσε τουφέκι. Οι δράστες έπειτα ανάγκασαν υπαλλήλους του αεροδρομίου να γεμίσουν την καρότσα του αυτοκινήτου με φορτίο.

Σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας, οι ληστές άρπαξαν περίπου 750 κιλά χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα, πήραν δύο εργαζόμενους ομήρους και διέφυγαν.

Μετά το συμβάν μια εκπρόσωπος του αεροδρομίου διαβεβαίωσε ότι δεν τραυματίστηκε κανείς στην ένοπλη ληστεία, παρόλα αυτά δεν έκανε κανένα σχόλιο για τους ομήρους.