Φραγκάκης για ΓΓΑ - Γιατί «κόβεται» ο Παυσανίας Παπανικολάου

Ποιος είναι ο Χανιώτης πολιτευτής της ΝΔ που αποτελεί προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη

Φραγκάκης για ΓΓΑ - Γιατί «κόβεται» ο Παυσανίας Παπανικολάου

Ο Δημήτρης Φραγκάκης είναι το φαβορί για να γίνει ο νέος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού παρά το γεγονός ότι αρχικά φάνηκε στη θέση αυτή να επιλέγεται ο Παυσανίας Παπανικολάου.

Όπως αναφέρει η Live Sport αποτελεί προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Άλλωστε, ο Χανιώτης πολιτευτής της ΝΔ, είχε πάντα άριστες σχέσεις με την οικογένεια. Όσον αφορά τον σημερινό πρωθυπουργό υπήρξε στενός συνεργάτης του. Διατηρεί μάλιστα φιλικές σχέσεις και με τη Μαρέβα Μητσοτάκη. Ήταν υποψήφιος στα Χανιά αλλά δεν εξελέγη.

Το βιογραφικό του

Πρώην Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, γεννήθηκε το 1972 και μεγάλωσε στα Χανιά. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος της Σχολής Νομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει ειδίκευση στην ανάπτυξη των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και πτυχίου Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλάει άριστα αγγλικά και καλά ιταλικά.

Αυτή είναι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη - O Aυγενάκης Υφυπουργός Αθλητισμού (vid)

Έχει εργαστεί επί 16 χρόνια στην Αθήνα. Μεταξύ άλλων, ως συνεργάτης ερευνών στο Διπλωματικό Αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών. Επίσης, ως αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης καθώς και ως επιστημονικός συνεργάτης στη Βουλή των Ελλήνων. Υπήρξε σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκης όταν ήταν Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Έχει εξειδικευτεί σε ζητήματα περιβαλλοντικής πολιτικής και πράσινης οικονομίας. Έχει συνεργαστεί με ελληνικές εταιρείες ως εξωτερικός σύμβουλος εταιρικής στρατηγικής και επικοινωνίας. Είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο.

Γιατί κόπηκε ο Παυσανίας

Τις προηγούμενες ημέρες, τη θέση του ΓΓΑ φαινόταν να... κερδίζει ο Παυσανίας Παπανικολάου. Όμως όλα δείχνουν ότι ο πρώην γενικός διευθυντής της ΕΠΟ «κόβεται». Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να προτίμησε ένα πρόσωπο που δεν έχει παρελθόν στο ποδόσφαιρο.