Δέκα προσαγωγές στο συλλαλητήριο για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο - Άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό

Οι σταθμοί του μετρό, «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» λειτουργούν κανονικά ενώ παράλληλα η Αστυνομία έκανε δέκα προσαγωγές.

Δέκα προσαγωγές στο συλλαλητήριο για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο - Άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό

Στους δρόμους της Αθήνας βρέθηκαν μαθητές από όλη τη χώρα τιμώντας μνήμη του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο οποίος πριν από 10 χρόνια έπεσε νεκρός στα Εξάρχεια από τις σφαίρες του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Η πορεία διεξήχθη γενικά σε ήρεμο κλίμα, εκτός από το ξεκίνημα όπου στην οδό Κοραή υπήρξαν εστίες έντασης ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς.

Συνολικά έγιναν δέκα προσαγωγές.

Στο μεταξύ, άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο», που είχαν κλείσει νωρίτερα.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά την έναρξη της πορείας σημειώθηκαν μικροφθορές σε φωτεινούς σηματοδότες και σε στάσεις λεωφορείων.

Ακολούθησε ένταση μεταξύ ομάδων διαδηλωτών και δυνάμεων των ΜΑΤ στην οδό Κοραή. Νεαροί πέταξαν πέτρες και μία βόμβα μολότοφ στα ΜΑΤ που απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά.

Στο σημείο έγινε και μία προσαγωγή, κατά τη διάρκεια της οποίας ο προσαχθείς ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς και βρέθηκε αιμόφυρτος στο έδαφος.

Ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα παραμένει κλειστός από τις 12 το μεσημέρι.

Σημειώνεται ότι στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί ξανά συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο θα συμμετάσχουν πολιτικές οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Πηγή: topontiki