Γλυπτά του Παρθενώνα: Ο Βρετανός πρωθυπουργός ακύρωσε τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ήταν προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη, στις 12:30, στην Ντάουνινγκ Στριτ. 

Γλυπτά του Παρθενώνα: Ο Βρετανός πρωθυπουργός ακύρωσε τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Την ενόχλησή του, για το γεγονός ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντηση μαζί του, λίγες ώρες πριν αυτή πραγματοποιηθεί, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού:

«Εκφράζω την ενόχλησή μου για το γεγονός ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός ακύρωσε την προγραμματισμένη μας συνάντηση λίγες ώρες πριν αυτή πραγματοποιηθεί.

Ελλάδα και Βρετανία ενώνονται από παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και το πλαίσιο των διμερών μας σχέσεων είναι εξαιρετικά ευρύ».

«Δεν φοβάται ποτέ την αντιπαράθεση επιχειρημάτων»

«Οι θέσεις της Ελλάδος για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι γνωστές. Ήλπιζα να έχω την ευκαιρία να τις συζητήσω και με τον Βρετανό ομόλογό μου, μαζί με τις μεγάλες προκλήσεις της διεθνούς συγκυρίας: Γάζα, Ουκρανία, Κλιματική κρίση, μετανάστευση.

Όποιος πιστεύει στην ορθότητα και το δίκαιο των θέσεών του δεν φοβάται ποτέ την αντιπαράθεση επιχειρημάτων».

Τι λένε κυβερνητικές πηγές

Το ραντεβού Μητσοτάκη – Σούνακ ήταν προγραμματισμένο για αύριο Τρίτη, στις 12:30 στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Κυβερνητικές πηγές συνέδεαν ευθέως τον λόγο ακύρωσης της συμφωνημένης συνάντησης με τις θέσεις που εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τη διεκδίκηση της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Δηλαδή με ενόχληση του Βρετανού πρωθυπουργού για τις θέσεις της Ελλάδας.

Αρμόδιες πηγές σχολιάζουν ότι η ελληνική πλευρά δεν θα πάψει να διατυπώνει τα επιχειρήματα της. Ανέφεραν μάλιστα με νόημα ότι η πολιτιστική διπλωματία -συζητήσεις και διαπραγματεύσεις- γίνονται με το Βρετανικό Μουσείο.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ενώ ο Ρίσι Σούνακ επιμένει ότι το Βρετανικό Μουσείο είναι το «σωστό μέρος» για να παραμείνουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα, με τον εκπρόσωπό του να αναφέρει ότι «έχουμε μια πάγια θέση» και πως «ανήκουν νόμιμα στους διαχειριστές του Βρετανικού Μουσείου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Γλυπτά Παρθενώνα: Μπορείς να δανειστείς αυτό που σου ανήκει;

Πηγή: in.gr