Μητσοτάκης για φωτιές: «Είμαστε σε πόλεμο – Δεν χάθηκε καμία ζωή»

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο, θα ξαναφτιάξουμε αυτά που χάσαμε θα αποζημιώσουμε αυτούς που επλήγησαν»: το μήνυμα αυτό έστειλε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στις καταστροφικές πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα μας τα τελευταία 24ωρα.

Μητσοτάκης για φωτιές: «Είμαστε σε πόλεμο – Δεν χάθηκε καμία ζωή»

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφο των αποδήμων, ο πρωθυπουργός είπε πως η σημερινή επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας μας βρίσκει να παλεύουμε τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης.


«Παρά την επέλαση της φωτιάς δεν χάθηκε καμία ζωή, αποδεικνύεται ότι απέναντι στη μανία της φύσης κανένα μέτρο δεν θα είναι ποτέ αρκετό» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το φετινό καλοκαίρι μας βρίσκει με απανωτούς καύσωνες, ισχυρούς ανέμους, στη Ρόδο έχουμε επίμονους ανέμους που ξεπερνούν τα 6 μποφόρ εδώ και μέρες. Στη Ρόδο μετά τη δεύτερη ημέρα που η φωτιά είχε δείξει κάποια σημάδια ύφεση, η φωτιά έκανε νέα μέτωπα. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν οργανωμένα και εγκαίρως σε ασφαλή σημεία. Ευγνωμονούμε πυροσβεστική, πολιτική προστασία, ένοπλες δυνάμεις, αστυνομία, εθελοντές για την αυταπάρνησή τους» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι τις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να είμαστε σε μόνιμη επιφυλακή.

Πηγή: cnn.gr