Αποφυλακίστηκε ο μισογύνης influencer Άντριου Τέιτ

Εκτός φυλακής είναι πλέον ο Άντριου Τέιτ και ο αδερφός του με απόφαση του Εφετείου της Ρουμανίας. Εξακολουθούν να βρίσκονται υπό έρευνα από τις αρχές

Αποφυλακίστηκε ο μισογύνης influencer Άντριου Τέιτ

Ο μισογύνης influencer Andrew Tate αφού πέρασε τρεις μήνες σε ρουμανική φυλακή μετά τη σύλληψή του για συμμετοχή σε οργανωμένο έγκλημα και trafficking κέρδισε την έφεση που άσκησε μαζί με τον αδελφό του για να μεταφερθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

Το εφετείο του Βουκουρεστίου αποφάσισε υπέρ της έφεσής τους, η οποία αμφισβητούσε τη δικαστική απόφαση της περασμένης εβδομάδας να παρατείνει για τέταρτη φορά τη σύλληψή του για 30 ημέρες.

Ο 36χρονος συνελήφθη αρχικά τον Δεκέμβριο στο Βουκουρέστι μαζί με τον αδελφό του Τριστάν και δύο Ρουμάνες γυναίκες, την Naghel Georgiana Manuela και την Radu Alexandra Luana. Έχουν αρνηθεί όλες τις κατηγορίες.

Και οι τέσσερις κέρδισαν την έφεση την Παρασκευή (31/3) και θα παραμείνουν σε κατ' οίκον περιορισμό έως τις 29 Απριλίου, δήλωσε η Ramona Bolla, εκπρόσωπος της ρουμανικής υπηρεσίας κατά του οργανωμένου εγκλήματος, DIICOT, σύμφωνα με τον Guardian. Σε κανέναν από τους τέσσερις δεν έχουν απαγγελθεί ακόμη επίσημα κατηγορίες.

Η διευθύντρια επικοινωνίας του Tate, Mateea Petrescu, δήλωσε στο Sky News: "Δεν είναι ύποπτοι φυγής και δεν αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια, επομένως [οι αρχές] αποφάσισαν να τους αφήσουν ελεύθερους σε κατ' οίκον περιορισμό. [Είναι] μόνο ένα μικρό βήμα - εξακολουθούν να βρίσκονται υπό έρευνα. Είναι απολύτως εκστασιασμένοι. Διατήρησαν το ηθικό τους [στη φυλακή], είναι πραγματικά ενθουσιασμένοι και ανυπομονούν να βρεθούν στο σπίτι τους - διατήρησαν την αισιοδοξία τους καθ' όλη τη διάρκεια".

Στον πρώην επαγγελματία kickboxer και αυτοαποκαλούμενο μισογύνη, ο οποίος ζει στη Ρουμανία από το 2017, έχει απαγορευτεί να έχει λογαριασμό στο Instagram, το Facebook και το YouTube για παραβίαση των κανόνων περί "επικίνδυνων ατόμων" και παραβίαση των κανόνων περί ρητορικής μίσους. Είχε αποβληθεί από το Twitter το 2017, αλλά του επετράπη να επιστρέψει τον Νοέμβριο του 2022.

Έχει επανειλημμένα ισχυριστεί ότι οι ρουμανικές εισαγγελικές αρχές δεν έχουν αποδείξεις και ισχυρίστηκε ότι η υπόθεσή τους είναι μια πολιτική συνωμοσία που αποσκοπεί στη φίμωσή του.

Η DIICOT ανέφερε σε ανακοίνωσή της μετά τις συλλήψεις του Δεκεμβρίου ότι είχε εντοπίσει έξι θύματα στην υπόθεση εμπορίας ανθρώπων, τα οποία φέρονται να είχαν υποστεί "πράξεις σωματικής βίας και ψυχικού εξαναγκασμού" και να είχαν υποστεί σεξουαλική εκμετάλλευση από μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Πηγή: news247.gr