ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Θέμα χρόνου η συμφωνία για την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ

Το επιχειρηματικό σχήμα των Μπάκου-Καϋμενάκη-Εξάρχου με την απόκτηση της ΑΚΤΩΡ σκαρφαλώνει στην δεύτερη θέση του τεχνικού κλάδου της χώρας.

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Θέμα χρόνου η συμφωνία για την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά προς την ολοκλήρωση η μεγάλη συμφωνία για την εξαγορά από την ΙΝΤΡΑΚΑΤ της ΑΚΤΩΡ. Όπως σημειώνουν πηγές με γνώση στο θέμα, οι συζητήσεις έχουν ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό και τον λόγο έχουν νομικά κείμενα που θα "δέσουν" την συμφωνία.

Αναφορικά με το ποσό ακούγεται πως θα κλείσει κοντά στα 215 εκατ. ευρώ, ποσό σημαντικά μεγάλο, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές. Η ανακοίνωση της συμφωνίας αναμένεται μέσω χρηματιστηρίου πράγμα που εκτιμάται ότι δεν αργήσει να συμβεί.

Για να τελειώσει οριστικά το deal θα πρέπει να περάσει επιτυχώς από τον έλεγχο της Επιτροπή Ανταγωνισμού αλλά και τα διοικητικά συμβούλια των δύο Ομίλων. Το βέβαιο είναι ότι είμαστε μπροστά από ένα από τα σημαντικότερα επιχειρηματικά γεγονότα για το 2023 στον χώρο των υποδομών.

Μεγαλώνει η ΙΝΤΡΑΚΑΤ

Το επιχειρηματικό σχήμα των Μπάκου-Καϋμενάκη-Εξάρχου με την απόκτηση της ΑΚΤΩΡ σκαρφαλώνει στην δεύτερη θέση του τεχνικού κλάδου της χώρας. Αυτό καθώς το ανεκτέλεστο που δημιουργείται θα αγγίζει (και για τις δύο εταιρείες) τα 4 δισ. ευρώ όπως αυτό καταγράφεται με τα στοιχεία του πρώτου εννεαμήνου για το 2022.

Η δεύτερη προσέγγιση της ΙΝΤΡΑΚΑΤ στην διοίκηση της Ελλάκτωρ τελικά ήταν και η τελική. Να θυμίσουμε πως στις αρχές του 2023 η ΙΝΤΡΑΚΑΤ είχε και πάλι διεκδικήσει την ΑΚΤΩΡ μέσω έγγραφης προσφοράς που τότε όμως δεν είχε προχωρήσει.

Με τη δεύτερη επαφή, το ενδιαφέρον ζωντάνεψε, οι συζητήσεις προχώρησαν με γρήγορους ρυθμούς και τώρα είμαστε ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού επιχειρηματικού deal.

Το επενδυτικό σχήμα των Δημ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη και Αλεξ. Εξάρχου ήρθε για να μείνει στον κατασκευαστικό κλάδο και λίγους μόλις μήνες από την απόκτηση της ΙΝΤΡΑΚΑΤ, πέμπτης από άποψη ανεκτέλεστου και τζίρου, Ομίλου, προχωρούν στην απόκτηση της ΑΚΤΩΡ, μιας ιστορικής τεχνικής εταιρείας.

Ένα νέο περιβάλλον

Μπορεί η ΙΝΤΡΑΚΑΤ να αποκτά την ΑΚΤΩΡ όμως σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα, ανοίγει και η πόρτα της συνεργασίας με τον Όμιλο Ελλάκτωρ. Αυτό θα γίνει μέσω της συνεργασίας της ΑΚΤΩΡ με την ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ.

Το πως ακριβώς θα συνεργάζονται ΙΝΤΡΑΚΑΤ-ΑΚΤΩΡ και ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ στα έργα της δεύτερης, θα διευκρινιστεί μέσα από την κυοφορούμενη συμφωνία. Είναι σίγουρα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία καθώς είναι η πρώτη φορά, για τα ελληνικά δεδομένα, όπου ο κατασκευαστικός κλάδος ενός ομίλου, αποσχίζεται και γίνεται μέρος ενός νέου ομίλου.

Να θυμίσουμε για παράδειγμα πως το σχήμα ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ είναι ανάδοχος στο οδικό έργο-ΣΔΙΤ Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη και συμμετέχουν στο σχήμα για το τμήμα του ΒΟΑΚ, Χερσόνησος-Νεάπολη, ενώ ΑΚΤΩΡ και ΙΝΤΡΑΚΑΤ είναι προσωρινοί ανάδοχοι στο έργο της επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης.

Επίσης ενδιαφέρον θα έχει και το πως θα εξελιχθούν οι παρουσίες που έχουν ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΙΝΤΡΑΚΑΤ σε πάρα πολλούς διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως οι διαγωνισμοί για πολλά κτιριακά έργα ΣΔΙΤ.

πηγή: news247