Πέτρος Φιλιππίδης: Αθώος για την πράξη βιασμού αλλά ένοχος για τις δύο απόπειρες

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα τον Πέτρο Φιλιππίδη αθώο για την πράξη του βιασμού και ένοχο για τις δύο απόπειρες βιασμού. 

Πέτρος Φιλιππίδης: Αθώος για την πράξη βιασμού αλλά ένοχος για τις δύο απόπειρες

Αθώος ομόφωνα για τον βιασμό σε βάρος συναδέλφου του το 2008 κρίθηκε πριν λίγο από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, ενώ αντίθετα κηρύχθηκε ομόφωνα ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού.

Οι δικαστές και οι ένορκοι επι της ουσίας ακολούθησαν την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας Στέλλας Στόγια. Αυτή την ώρα έχει ξεκινήσει η μάχη για την αναγνώριση των ελαφρυντικών από τους συνηγόρους υπεράσπισης του κατηγορούμενου ηθοποιού ο οποίος ψύχραιμος άκουσε την ετυμηγορία του δικαστηρίου μετά από δέκα μήνες αποδεικτικής διαδικασίας.

Η απόφαση απαγγέλθηκε σε μια κατάμεστη από κόσμο δικαστική αίθουσα με παρούσες τις καταγγέλλουσες αλλά και πολλούς ηθοποιούς που με τον τρόπο αυτό δηλώνουν τη συμπαράσταση τους στα θύματα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τελική κρίση του δικαστηρίου για την ποινή του ηθοποιού και κυρίως ως προς τον ανασταλτικό ή μη αποτέλεσμα της έφεσης που θα του επιτρέψει να παραμείνει εκτός φυλακής.

Πηγή: in.gr