Ε.Σ.Α.μεΑ.: «Να στηριχθούν επιτέλους ουσιαστικά τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογέ

Την ουσιαστική οικονομική στήριξη των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους ζητά για μια ακόμα φορά η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) ενόψει των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσάκη για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Ε.Σ.Α.μεΑ.: «Να στηριχθούν επιτέλους ουσιαστικά τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογέ

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), αποτελεί την τριτοβάθμια Οργάνωση των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στη χώρα και αναγνωρισμένο Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας και χρονίων παθήσεων.

Παρά τις ανακοινώσεις για αύξηση του κατώτατου μισθού για την αντιμετώπιση της έκρηξης του πληθωρισμού και του κύματος ακρίβειας που «χτυπάει» τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, η ΕΣΑμεΑ διεκδικεί αδιάκοπα αυξήσεις στα αναπηρικά επιδόματα και τις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων.

Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους έχουν να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια στα προϊόντα, την ενέργεια, τα καύσιμα κ.α., με αποτέλεσμα να αδυνατούν να αντιμετωπίσουν έστω και τα απολύτως απαραίτητα για την καθημερινή διαβίωσή τους.

Οι τελευταίες αυξήσεις επιδομάτων έχουν δοθεί το 2011, και η διασφάλιση της αυτονότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης αποτελεί πανάκεια για τα περισσότερα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.

Οι εξαγγελίες για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης που αναμένεται να δοθούν από την Κυβέρνηση, δεν μπορούν ούτε στο ελάχιστο να λειτουργήσουν ως αντιστάθμισμα της ακρίβειας που πλήττει τις ευάλωτες ομάδες. Χρειάζεται ουσιαστική στήριξη, με εύλογες αυξήσεις στα επιδόματα αναπηρίας και στις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων με αναπηρία.

Η στήριξη των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους δεν γίνεται με «πυροτεχνήματα».

Για μια ακόμα φορά η ΕΣΑμεΑ ζητά την ουσιαστική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας με αυξήσεις σε όλα τα επιδόματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Αναμένουμε σήμερα στις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού να υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.