Υπόθεση βιασμού 11χρονης: Ξεκινά σήμερα (12/1) η δίκη του κατηγορούμενου προπονητή ιστιοπλοΐας

Ο 39χρονος προφυλακισμένος προπονητής θα καθίσει στο εδώλιο κατηγορούμενος για βιασμό κατ' εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ' εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια.

Υπόθεση βιασμού 11χρονης: Ξεκινά σήμερα (12/1) η δίκη του κατηγορούμενου προπονητή ιστιοπλοΐας

Η καταγγελία της Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου για την ύπαρξη 11χρονης αθλήτριας ιστιοπλοΐας, η οποία κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον ίδιο της τον προπονητή, αναμένεται να απασχολήσει ξανά την ελληνική Δικαιοσύνη. Η υπόθεση έχει προσδιοριστεί να δικαστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου ο 39χρονος προφυλακισμένος προπονητής θα καθίσει στο εδώλιο κατηγορούμενος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αποπλάνηση κατ' εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια.

Ήταν αρχές του 2021 όταν η Σοφία Μπεκατώρου προσήλθε στις εισαγγελικές αρχές, γνωστοποιώντας ότι -πέρα της προσωπικής της περιπέτειας η οποία ποινικά είχε παραγραφεί- υπήρχε και η περίπτωση αθλήτριας που το 2011 έπεσε θύμα του προπονητή της. Μέσα σε λίγες ημέρες και μετά από την κατάθεση της ίδιας της κοπέλας, η οποία επιβεβαίωσε όσα είχε πει η Ολυμπιονίκης στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο προπονητής συνελήφθη και μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Τότε, είχε υποστηρίξει τόσο στον ανακριτή όσο και σε δηλώσεις του, λίγο πριν τη σύλληψης του, ότι πράγματι υπήρξε ερωτική επαφή η οποία έγινε με τη συναίνεση της ανήλικης, όταν εκείνη ήταν 12 ετών και όχι 11, όπως ισχυρίζεται η ίδια., καθώς και ότι ήταν ακόμη ερωτευμένος με την αθλήτρια ύστερα από 10 χρόνια. «Δεν τη βίασα, το αρνούμαι κατηγορηματικά. Την αγαπάω ακόμα. Ξέρω ότι θα τιμωρηθώ, πρέπει να τιμωρηθώ για αυτό που έγινε. Να κάνει λίγο υπομονή, όταν βγω από τη φυλακή θα την παντρευτώ» φερεται να είπε στις αρχές, ενώ είχε προσθέσει ότι «ο πατέρας της δεν είχε καταλάβει και δε γνώριζε τίποτα για την ερωτική σχέση και απ’ όσο μου είχε πει εκείνη δεν είμαι σίγουρος, αν η μητέρα της ήξερε σε ποιο στάδιο είχε φτάσει σχέση μας, το μόνο που ξέρω είναι ότι την άφηναν και έβγαινε μαζί μου, όχι με την ιδιότητα του προπονητή, αυτό γινόταν απογευματινές ώρες μέχρι τις εννιά το βράδυ».

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών που ζήτησε από το δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή του κατηγορούμενου σε δίκη, ανέφερε μεταξύ άλλων στην πρόταση του: «Χωρίς αιδώ ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτρια του. Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον. Συνεχίζει να συμπεριφέρεται με απάθεια ακόμα και μετά τις αποκαλύψεις. Άσκησε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη για να μην αποκαλύψει στους γονείς της τον βιασμό της».

Πηγή: News247.gr