Φεύγουν από την Αθήνα για το lockdown

Χιλιάδες αυτοκίνητα πέρασαν από χθες τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών με κατεύθυνση την επαρχία. Τεράστια κίνηση και στους σταθμούς των ΚΤΕΛ

Φεύγουν από την Αθήνα για το lockdown

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στους εθνικούς δρόμους, καθώς πολλοί Αθηναίοι εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα για τα χωριά τους, ενόψει του lockdown.

Ήδη από τις 6.00 έως τις 9.00 σήμερα το πρωί είχαν περάσει από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών περισσότερα από 12.500 αυτοκίνητα. Ειδικότερα, από την Αθηνών-Κορίνθου 5.388 οχήματα ενώ από την Αθηνών-Λαμίας 7.160, δηλαδή στο σύνολο 12.548.

Χθες, έφυγαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα 47.731 αυτοκίνητα, έναντι 30.123 που πέρασαν από τα διόδια την περασμένη Πέμπτη.

Ειδικότερα, από χθες στις 6 το πρωί της Πέμπτης έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής από την Αθηνών-Κορίνθου πέρασαν 23.101 οχήματα ενώ από την Αθηνών-Λαμίας 24.630.

Τέλος, από τις 6 το πρωί της Τετάρτης έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης από την Αθηνών-Κορίνθου πέρασαν 16.715 οχήματα, ενώ από την Αθηνών-Λαμίας: 19.856, συνολικά δηλαδή 36.571.

Η Τροχαία Αττικής περιμένει μεγάλη αύξηση σήμερα, γι' αυτό είναι σε επιφυλακή για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Φόβοι για έξοδο παρόμοια με… Χριστούγεννα ή Πάσχα

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι πολίτες θα προτιμήσουν να περάσουν τις μέρες του lockdown είτε σε εξοχικά είτε στους τόπους καταγωγής τους.

Όσον αφορά στην Αθήνα και την Αττική συγκεκριμένα, στελέχη της Διεύθυνσης Τροχαίας εκτιμούν πως μια μεγάλη μερίδα πληθυσμού του Λεκανοπεδίου, όπως οι φοιτητές για παράδειγμα, δεν αποκλείεται να προτιμήσουν να κινηθούν προς τις πόλεις καταγωγής τους.

Το ίδιο εκτιμούν ότι θα κάνουν συνταξιούχοι, αλλά και οικογένειες που δεν έχουν υποχρεώσεις στην Αθήνα, αλλά διατηρούν σπίτι σε γειτονικό νομό. «Δεν αποκλείουμε να δούμε έξοδο παρόμοια με… Χριστούγεννα ή Πάσχα», αναφέρουν χαρακτηριστικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Άλλωστε, εικόνες με ουρές στα ΚΤΕΛ από πολίτες και φοιτητές παρατηρήθηκαν χθες τόσο στην Πάτρα όσο και στη Θεσσαλονίκη.