Φως στην Ελλάδα: Ποιο είναι το μικρό ελληνικό νησί με τις 235 εκκλησίες

Πολλά νησιά της Ελλάδας ξεχωρίζουν για κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχουν ή για ένα στοιχείο της ιστορίας τους. Όπως για παράδειγμα ένα μικρό ελληνικό νησί που ξεχωρίζει για τον αριθμό των εκκλησιών και μοναστηριών που έχει.

Φως στην Ελλάδα: Ποιο είναι το μικρό ελληνικό νησί με τις 235 εκκλησίες

Είναι η Σίφνος που έχει συνολικά 235 εκκλησίες. Πρόκειται για ένα από ομορφότερα και πιο χαρακτηριστικά νησιά των Κυκλάδων. Η σπουδαία ιστορία της Σίφνου αλλά και η ομορφιά της, την κατατάσσουν στις πρώτες επιλογές κάθε χρόνο.

Αν αγαπάς τις Κυκλάδες, τότε δεν γίνεται να μην επισκεφθείς μια φορά τη Σίφνο. Εκεί θα δεις ορεινούς οικισμούς στολισμένους με ασβεστωμένα σπιτάκια, παραδοσιακής κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής.

Άγονη φύση που μοιάζει σπαρμένη με φύλλα χρυσού κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο. Και φυσικά οι παραλίες. Φαρδιές, αμμουδερές, με νερά ήσυχα και ρηχά και τον κόσμο να απλώνεται σε λίγο ή καθόλου οργανωμένα σημεία, αλλά και μικροί κόλποι, με το βότσαλο να γυαλίζει κάτω από κάθε κύμα. Αυτό που κάνει, βέβαια, την Σίφνο ξεχωριστή είναι οι πολλές εκκλησίες της.

Διαβάστε τη συνέχεια στο exploringgreece.tv