Ρίκα Διαλυνά - Μάρλον Μπράντον - Η ομορφιά είναι για μια στιγμή!

Οι φωτογραφίες των διασήμων μας θυμίζουν ότι η ομορφιά διαρκεί μια στιγμή.

Ρίκα Διαλυνά - Μάρλον Μπράντον - Η ομορφιά είναι για μια στιγμή!

Στον αιώνιο χρόνο, η ανθρώπινη ομορφιά είναι στιγμιαία. Απομένει στον φωτογράφο μια και μοναδική ευκαιρία να την αιχμαλωτίσει, να συλλάβει το χαμόγελο, το βλέμμα, το φως και τη σπιρτάδα του ανθρώπου.

Η ομορφιά όπως έλεγε και η Βιρτζίνια Γουλφ, είναι ζήτημα δευτερολέπτων μια φευγαλέα εντύπωση που εμφανίζεται και αποχωρεί. Πολλές φορές είναι κάτι που ανακαλύπτει η ματιά του καλλιτέχνη, του ζωγράφου, του φωτογράφου, του κινηματογραφιστή.

Η εικόνα της ομορφιάς είναι κατάκτηση της τέχνης, ένας συνδυασμός στοιχείων που συμπίπτουν πάνω στην ευθεία γραμμή της αισθητικής του ανθρώπου. Η κάθε εποχή την εξηγεί διαφορετικά, τη δέχεται και την απορρίπτει, την εφευρίσκει ή την αμφισβητεί. Στον εικοστό αιώνα, οι κινηματογραφικοί αστέρες ήταν συχνά φορείς αυτής της απαιτητικής ομορφιάς που όλους μας καθηλώνει, μας εμπνέει.

Η δροσιά στο χαμόγελο της Ρίκας Διαλυνά και η συγκρατημένη έκφραση του Μάρλον Μπράντο, που μοιάζει να προφυλάσσει το μύθο του, δημιουργούν ένα ζευγάρι γεμάτο ερωτισμό αλλά και χαρά. Δυο πρόσωπα, δύο πόλοι της ίδιας ομορφιάς που αναζητάμε καθημερινά σε πρόσωπα και πράγματα.