«Θα έχουμε και στο Παρίσι ολυμπιονίκη»

Τι λέει στο «ΦΩΣ» για τον Στέφανο Ντούσκο και για άλλα καυτά θέματα η πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, Μάρθα Παλαιοπάνου.

«Θα έχουμε και στο Παρίσι ολυμπιονίκη»

Είχαμε από καιρό στο πρόγραμμα μια συνέντευξη με την πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, Μάρθα Παλαιοπάνου. Λέγονται τα καλύτερα για τη σπουδαία και παραγωγική δουλειά που κάνει τα τελευταία χρόνια, σε έναν χώρο που τον ξέρει από μικρή, καθώς στο παρελθόν ήταν πρωταθλήτρια κωπηλασίας στα Γιάννινα. Το χρυσό μετάλλιο του Στέφανου Ντούσκου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κάνει αυτήν τη συνέντευξη περισσότερο επίκαιρη από κάθε άλλη φορά. Είναι η πλέον κατάλληλη να μας μιλήσει για τον χρυσό ολυμπιονίκη, που μεγάλωσε και ανδρώθηκε μέσα στη θρυλική λίμνη των Ιωαννίνων τραβώντας κουπί από το πρωί μέχρι το βράδυ, ξεκινώντας τη μεγάλη καριέρα του που απογειώθηκε στο Τόκιο.

Βάλαμε επίσης στη συζήτηση πολλά καυτά ζητήματα που αφορούν την κωπηλασία, τη στήριξη των αθλητών ώστε να αναδειχθούν κι άλλοι ολυμπιονίκες. Η συνέντευξη έγινε Κυριακή, παραμονές της άφιξης και της υποδοχής του χρυσού ολυμπιονίκη μας στα Γιάννινα. Η κυρία Παλαιοπάνου ήταν από το πρωί μέχρι το βράδυ στο γραφείο της για να τακτοποιήσει διάφορα θέματα. Το τηλέφωνο χτυπούσε ασταμάτητα από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Βρήκαμε τον χρόνο να μιλήσουμε εφ’ όλης της ύλης και για καυτά ζητήματα που είναι από την πίσω πλευρά του φεγγαριού. Τι θα γίνει όταν σβήσουν τα φώτα από τις πρόσφατες εκδηλώσεις των μεταλλίων και τι πρέπει να γίνει για να βγουν κι άλλοι ολυμπιονίκες όπως ο Στέφανος Ντούσκος ή ο Μίλτος Τεντόγλου στα γειτονικά Γρεβενά.

Ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων είναι ένα μεγάλο καράβι, 30 φορές πρωταθλητής και πολυνίκης σύλλογος στην Ελλάδα, με ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές. Είναι ταυτισμένος με τη λίμνη και την Ιστορία της πόλης. Γιάννινα σημαίνει λίμνη και λίμνη σημαίνει κωπηλασία και Ναυτικός Όμιλος. Η συνέντευξη έγινε παρουσία του προπονητή Τόλη Παλαιοπάνου και του εφόρου Λάμπρου Ρίζου.

Κυρία πρόεδρε, έχετε συνειδητοποιήσει την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Στέφανο Ντούσκο ή θέλετε ακόμη χρόνο;

Το χρυσό μετάλλιο είναι το αποτέλεσμα μιας μεγάλης προσπάθειας ενός πολύ μεγάλου αθλητή, που είναι στο διεθνές στερέωμα τα τελευταία χρόνια. Ο Στέφανος σε ηλικία 13 ετών ξεκίνησε την κωπηλασία, αφού τον πήραμε από τον στίβο, και σε ηλικία 15 ετών άρχισε να πρωταγωνιστεί. Εμείς δεν σταματάμε εδώ. Οι αθλητές και οι αθλήτριές μας θα επιδιώξουν διακρίσεις και στις άλλες διοργανώσεις που έρχονται στη συνέχεια. Έχουμε μπροστά μας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων όπου θα λάβουν μέρος τέσσερις αθλητές από τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών όπου στις 21 Αυγούστου θα γίνουν προκριματικοί αγώνες για αυτήν τη διοργάνωση και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει διεθνής διοργάνωση που να μην υπάρχουν αθλητές από τον όμιλό μας. Αποκορύφωμα το χρυσό του Στέφανου. Είναι ένα ολυμπιακό μετάλλιο που περνά στην Ιστορία, αφού είναι το πρώτο χρυσό για την ελληνική κωπηλασία.

  • Στην αίθουσα τροπαίων του ΝΟΙ η πρόεδρος Μάρθα Παλαιοπάνου με τον Βαγγέλη Γυφτόπουλο

Περιμένατε το χρυσό μετάλλιο;

Όπως είπε και ο Στέφανος, το χρυσό δεν το περιμέναμε. Περιμέναμε ότι αυτός θα είναι στην τριάδα των μεταλλίων. Είχαμε έναν μεγάλο πόθο για μετάλλιο, δεν ξέραμε το χρώμα του, και μας ήρθε το χρυσό από τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε ο ολυμπιονίκης μας. Επιτρέψτε μου ότι αυτό το μετάλλιο, πέρα από τις προσωπικές θυσίες του αθλητή και της οικογένειάς του, δικαιώνει την Ιστορία και τα όσα προσέφερε στο άθλημα αυτό ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων από το 1954 μέχρι τώρα. Οι αθλητές και οι αθλήτριες βγαίνουν από τα σωματεία και όχι από τις εθνικές ομάδες. Τα σωματεία φτιάχνουν τις Εθνικές. Είμαστε διπλά περήφανοι που ένας δικός μας αθλητής έγραψε ιστορία με την κατάκτηση του πρώτου χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου.

Η χώρα μας έχει θάλασσες, ποτάμια, λίμνες, είναι ναυταθλητική χώρα. Πριν από το χρυσό μετάλλιο του Στέφανου Ντούσκου η Ελλάδα είχε κατακτήσει ένα αργυρό και δύο χάλκινα μετάλλια. Λίγα δεν ήταν;

Έτσι όπως το θέτετε, ήταν λίγα τα μετάλλια, αλλά αυτά είναι μετάλλια Ολυμπιακών Αγώνων, με ό,τι σημαίνει αυτό. Ακόμη και η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς ή η συμμετοχή σε τελικό αγώνα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Η κατάκτηση μεταλλίων, ασχέτως χρώματος, είναι κάτι συνταρακτικό. Τα ολυμπιακά μετάλλια δεν έρχονται εύκολα. Είναι ένας κύκλος τεσσάρων ετών. Πιστεύω ότι ο Στέφανος Ντούσκος έκανε την αρχή μιας νέας πορείας με συνέχεια των επιτυχιών. Αρκεί να ενισχυθούν οι αθλητές, να ενισχυθούν οι όμιλοι και τα ναυταθλητικά σωματεία, για να μπορούν να δουλεύουν σωστά. Να μπορούν να κρατούν τους αθλητές στους αθλητικούς στίβους.

«Τον Ντούσκο τον… κλέψαμε από τον στίβο»

Ο Στέφανος Ντούσκος πώς είναι έξω από τους αγωνιστικούς χώρους;

Είναι ένα έξυπνο παιδί, με ήθος. Είναι χαμηλών τόνων. Είναι αγωνιστής. Αν βάλει έναν στόχο, κάνει τα πάντα για να τον πετύχει. Από παλιά πίστευε ότι θα πάρει ολυμπιακό μετάλλιο. Το έλεγε και τελικά τα κατάφερε. Είναι ένα απλό παιδί της διπλανής πόρτας, με καλοσύνη, ευγένεια και ταπεινότητα. Ούτε τώρα θα αλλάξει συμπεριφορά. Δεν θα τον αλλάξει η τεράστια επιτυχία του. Τον Στέφανο που ξέραμε πριν, αυτόν θα βλέπουμε και μετά. Είμαι παιδί αναθρεμμένο με αρχές από την οικογένειά του, παίρνοντας πολλά πράγματα και από τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων στον οποίο ήρθε σε ηλικία 13 ετών. Όπως είπα και πριν, εμείς τον… κλέψαμε από τον στίβο. Όταν ήρθε στον όμιλο, είχε υποδομή λόγω ασχολίας με τον στίβο. Όμως αγάπησε την κωπηλασία από την πρώτη μέρα που μπήκε σε βάρκα και έτσι έμεινε για πάντα στον δικό μας χώρο.

Να δούμε λίγο και την πίσω πλευρά του βουνού. Ο Στέφανος Ντούσκος είχε τη θέληση και προχώρησε ξεπερνώντας τις όποιες αντιξοότητες βρήκε στην πορεία του. Υπάρχουν άλλοι αθλητές υψηλών προδιαγραφών, όπως ο Στέφανος, που δεν άντεξαν και εγκατέλειψαν την κωπηλασία;

Ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων βγάζει καλούς και ταλαντούχους αθλητές, τους οποίους στηρίζει με όλες τις δυνάμεις. Η Εθνική Ελλάδας επί σειρά ετών στηρίζεται στον δικό μας όμιλο. Ο Ποστιλιόνι όταν ήρθε στη χώρα μας πριν από κάποια χρόνια είχε πει ότι αν δεν υπήρχαν τα Γιάννινα, δεν θα υπήρχε εθνική ομάδα. Δεν υπάρχει διάκριση της Εθνικής χωρίς να υπάρχει στο πλήρωμα αθλητής ή αθλήτρια από τα Γιάννινα. Ό,τι μπορούμε κάνουμε και στηρίζουμε τα παιδιά.

  • Ο Στέφανος Ντούσκος φτάνοντας στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων

Την αποτίμηση της αξίας ενός μεταλλίου και πόσος κόπος και θυσίες απαιτούνται ποιος μπορεί να την κάνει καλύτερα;

Πρώτα απ’ όλα οι αθλητές και οι οικογένειές τους. Όσοι κάνουν πρωταθλητισμό αντιλαμβάνονται πόσος ιδρώτας πρέπει να χυθεί και τις θυσίες πρέπει να γίνουν για να κατακτηθεί μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Το μέρισμα της κάθε επιτυχίας πιστώνεται πρώτα απ’ όλα στους αθλητές και στις οικογένειές τους. Ο Ντούσκος την περίοδο της πανδημίας έκανε εννέα ώρες προπόνηση την ημέρα στη λίμνη και δεν μπορούσε να πάει κάπου να πιει έναν καφέ. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια τον προϊστάμενο της πολιτικής προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δημήτριο Μαυρογιώργο, γιατί μας έδωσε ειδική άδεια για να γυμνάζεται ο Στέφανος στη λίμνη και να μη χάσει ούτε μία μέρα από το πρόγραμμά του. Βέβαια θα μπορούσε να γυμναστεί στο εργόμετρο, αλλά το νερό είναι το στοιχείο του κάθε κωπηλάτη.

Τελευταία, με αφορμή την περίπτωση Ιακωβίδη στην άρση βαρών, που έβαλε τα κλάματα γιατί δεν είχε χρήματα να τα φέρει βόλτα, άνοιξε πάλι η κουβέντα για τη στήριξη των αθλητών και του αθλητισμού. Εσείς πώς σχολιάζετε όλα αυτά;

Διάβασα ότι για τον Ιακωβίδη δόθηκε ένας λογαριασμός για να συγκεντρωθούν λεφτά. Αυτό είναι πολύ άσχημο. Η πολιτεία από το 2012 και μετά δεν βοηθά καθόλου τους αθλητές και τις αθλήτριες. Επί εποχής Γιάννη Ιωαννίδη στο υφυπουργείο Αθλητισμού καταργήθηκαν τα κίνητρα που υπήρχαν για τον αθλητισμό και ειδικά για τους αθλητές.

«Δικαιώθηκε και ο Ναυτικός Όμιλος»

Πολλές φορές τονίσατε στις τοποθετήσεις σας ότι με το μετάλλιο αυτό δικαιώνεται και ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων. Θέλετε να πείτε κάτι περισσότερο για αυτό;

Ο Ναυτικός Όμιλος δουλεύει από το 1954 που ιδρύθηκε. Έδειξε τον σωστό δρόμο σε χιλιάδες παιδιά που πέρασαν από τις εγκαταστάσεις του. Έβγαλε πρωταθλητές Ελλάδας, βαλκανιονίκες, πρωταθλητές Ευρώπης, παγκόσμιους πρωταθλητές, ολυμπιονίκες και τώρα χρυσό ολυμπιονίκη, τον πρώτο από τον χώρο της ελληνικής κωπηλασίας. Πώς να μη νιώσεις περηφάνια μέχρι τα βάθη της ψυχής σου; Εγώ πραγματικά είμαι πολύ περήφανη που υπήρξα αθλήτρια και τώρα ως πρόεδρος υπηρετώ τον σύλλογο. Όλες αυτές οι επιτυχίες δεν ήρθαν μόνες. Δούλεψαν σκληρά πολλοί άνθρωποι, παράγοντες, προπονητές, γονείς, αθλητές και αθλήτριες. Είναι μια δικαίωση του Ομίλου μας το μετάλλιο του Στέφανου. Ναι μεν το μετάλλιο ανήκει στον ίδιο και στην οικογένειά του, αλλά δίνει μεγάλη ικανοποίηση στον σύλλογο που τον ανέδειξε. Μην ξεχνάμε και τον αείμνηστο Σωτήρη Στάμο, επί σειρά ετών πρόεδρο του ΝΟΙ, στον οποίο οφείλουμε πολλά. Γι’ αυτό βλέπετε και τη φωτογραφία στα γραφεία μας.

  • Τρίτη από αριστερά η Μάρθα Παλαιοπάνου έχοντας δίπλα τον ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο. Αριστερά ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον δήμαρχο Ιωαννιτών Ελισάφ Μωυσή

Έκανε εντύπωση, πάντως, που καμία τοπική επιχείρηση δεν έγινε χορηγός του.

Δεν θέλω να το σχολιάσω περισσότερο, αλλά είναι μια πραγματικότητα. Μαζί τρέχαμε για κάποια χορηγία. Το βιογραφικό του ήταν πολύ πλούσιο με τις επιτυχίες που είχε, αφού έλαβε μέρος και στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Θα έχουμε άλλες επιτυχίες στο μέλλον; Τι μας υπόσχεται ο πρωταθλητής Ελλάδας Όμιλός σας;

Έχουμε ένα καλό φυτώριο αθλητών και αθλητριών, σε διάφορες κατηγορίες και ηλικίες. Συνεχώς τροφοδοτούμε την εθνική ομάδα. Όλοι ξέρουν ότι χωρίς τα Γιάννινα δεν υπάρχει και εθνική ομάδα. Πιστεύω ότι θα υπάρξει συνέχεια των επιτυχιών. Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και ό,τι περνά από το χέρι μας να στηρίξουμε τις προσπάθειες των παιδιών. Φέτος είχαμε και χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τον Θανάση Παλαιοπάνο - και αυτή πολύ μεγάλη επιτυχία.

Τώρα που μιλάμε, εκτός από τον χρυσό ολυμπιονίκη μας, πόσους εν ενεργεία αθλητές και αθλήτριες έχει ο ΝΟΙ σε διεθνές επίπεδο;

Να μη σας κουράσω με αναφορές ονομάτων σε διάφορους διεθνείς αγώνες, θα αναφέρω το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα όπου ο Θανάσης Παλαιοπάνος στο διπλό σκιφ με τον Χρήστο Στεργιάκα πήραν το χρυσό μετάλλιο και με πλήρωμα που συγκροτήθηκε είκοσι μέρες πριν από τους αγώνες.

«Πρότυπο για τα παιδιά ο Στέφανος»

Δώστε μας λίγο την ταυτότητα του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων. Πόσοι είναι οι αθλητές και οι αθλήτριες και πόσοι οι προπονητές;

Μέχρι στιγμής έχουμε 150 παιδιά και νομίζω ότι θα έρθουν κι άλλα. Λόγω της επιτυχίας του Ντούσκου, ήδη έχουμε τηλεφωνήματα από παιδιά που είναι σε άλλα αθλήματα και θέλουν να έρθουν στην κωπηλασία. Ο Στέφανος αποτελεί πρότυπο για τα παιδιά. Στην εποχή της πανδημίας, εμείς είχαμε ενεργή παρουσία γιατί είναι εξωτερικές οι εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα να έρθουν παιδιά από την κολύμβηση και τον στίβο. Προπονητές μας είναι οι Γιάννης Τσίλης, Σάκης Λιόλιος, Φώτης Λιόντος, Βασίλης Ευθυμίου και η Αγγελική Γκρέμου. Εκ περιτροπής έρχεται και η Γωγώ Κολιού. Γίνονται καθημερινές προπονήσεις, ενώ στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς το πρόγραμμα προσαρμόζεται με τις ανάγκες των παιδιών στα σχολεία και στα φροντιστήρια.

Δύσκολες οι συνθήκες τον χειμώνα στα παγωμένα νερά της λίμνης;

Φυσικά είναι δύσκολες, αλλά τα παιδιά και οι προπονητές μπαίνουν στη λίμνη με τις βάρκες τους. Δεν γίνεται διαφορετικά. Πώς θα μάθεις κωπηλασία αν δεν μπεις στη λίμνη;

Πώς γίνεται η αξιολόγηση των παιδιών για την εθνική ομάδα;

Γίνεται σε συνεργασία των ομοσπονδιακών προπονητών με τους δικούς μας προπονητές. Γίνονται εργομετρικά σε μηνιαία βάση, γίνονται αγώνες προκρίσεως και μέσα από μια διαδικασία γίνεται η αξιολόγηση.

Επαρκούν οι εγκαταστάσεις που υπάρχουν στη λίμνη για την κωπηλασία;

Βεβαίως επαρκούν. Υπενθυμίζω ότι το 2019 έγιναν στη λίμνη μας αγώνες του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και πήραμε τα εύσημα από τη διεθνή ομοσπονδία κωπηλασίας, τη FISA. Έχουμε από το 1992 ένα κέντρο ολυμπιακών προδιαγραφών, που ήταν όραμα του Σωτήρη Στάμου. Έγιναν διεθνείς αγώνες με επιτυχία. Έχουμε τον μοναδικό πύργο τερματισμού, έχουμε λεμβαρχεία, εξέδρα για τον κόσμο.

  • Ποζάρουν για το «ΦΩΣ» οι Τόλης Παλαιοπάνος, Λάμπρος Ρίζος και Μάρθα Παλαιοπάνου

Πολλά χρόνια γράφαμε στις τοπικές εφημερίδες να γίνει κανάλι κωπηλασίας στα Γιάννινα. Το αίτημα αυτό υπάρχει ή ξεπεράστηκε από τις εξελίξεις;

Δυστυχώς δεν ευοδώθηκε αυτή η προσπάθεια. Λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, το κανάλι κωπηλασίας έγινε στον Σχινιά και έτσι μείναμε πίσω εμείς. Το κέντρο κωπηλασίας που έγινε στον Σχινιά το δικαιούνταν τα Γιάννινα, αλλά δεν το κέρδισαν με τη δικαιολογία ότι οι εγκαταστάσεις πρέπει να είναι στην πόλη που οργανώνει τους Αγώνες. Στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου οι αθλητές έκαναν δύο ώρες δρόμο για να πάνε στις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις. Τα Γιάννινα υποβαθμίστηκαν λόγω Σχινιά. Τώρα, λόγω της επιτυχίας του Στέφανου Ντούσκου, πιστεύουμε ότι οι τοπικοί φορείς και η πολιτεία θα μας βοηθήσουν περισσότερο. Έχουμε τις προϋποθέσεις και την πείρα να οργανώσουμε μεγάλους διεθνείς αγώνες. Θα σας αποκαλύψω ότι το 2022 θα καταθέσουμε φάκελο στη FISA για να πάρουμε τη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ανδρών του 2025.

Μα ούτε οι πανελλήνιοι αγώνες γίνονται εδώ. Παλιά ήταν καθιερωμένο η τελική φάση, με τις κατηγορίες ανδρών – γυναικών, να γίνεται στα Γιάννινα.

Το κάνουν στον Σχινιά για να στηρίξουν το κέντρο που έκαναν. Είναι στο ΤΑΙΠΕΔ το ακίνητο και πρέπει να το στηρίξουν. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών - γυναικών γίνεται στον Σχινιά υποχρεωτικά και των παίδων γίνεται εναλλάξ σε Γιάννινα και Καστοριά.

«Χρειάζονται αναβάθμιση οι εγκαταστάσεις»

Υπάρχει κάποιο ειδικό αίτημα που έχετε ως Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων;

Να αναβαθμιστούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις μας και τα λεμβαρχεία να είναι μόνο για την κωπηλασία. Κάποιοι χώροι έχουν καταληφθεί από άλλες δραστηριότητες και είμαστε σε συνεχή διαμάχη. Να γίνει στα Γιάννινα κωπηλατικό κέντρο, ώστε να έρχονται για προετοιμασία και οι εθνικές ομάδες ξένων χωρών. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Τα σκάφη μας είναι εικοσαετίας, πάλιωσαν πλέον. Με αυτά τα σκάφη προσπαθούν να αθληθούν τα παιδιά μας και να βγουν νικητές σε μεγάλους αγώνες. Πρέπει να αναβαθμιστεί ο στόλος μας, να πάρουμε καινούργιες βάρκες.

Επιτρέψτε μας μια προσωπική ερώτηση. Τι σας οδήγησε να αναλάβετε την προεδρία του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων;

Όταν έφυγε από τη ζωή ο ιστορικός πρόεδρός μας Σωτήρης Στάμος, ο Όμιλος πέρασε κρίση. Κάποια στιγμή πήραμε την κατιούσα. Πήραμε τέσσερα μετάλλια από είκοσι τρία που παίρναμε πριν στους πανελλήνιους αγώνες. Έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ με τα διοικητικά. Είναι μεγάλη τιμή για μένα που είμαι πρόεδρος σε έναν ιστορικό σύλλογο. Μπήκα στα βαθιά και σε μια εποχή όπου ο αδελφός μου, Τόλης Παλαιοπάνος, ήταν προπονητής της Εθνικής Κίνας. Να πω με την ευκαιρία ότι ήμασταν πολύ τυχεροί που είχαμε στην εθνική ομάδα προπονητή τον Τόλη Παλαιοπάνο. Δεν το λέω επειδή είναι αδελφός μου, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Ο Τόλης, όταν γύρισε από την Κίνα, επί έναν χρόνο είχε ασχοληθεί με το κομμάτι της τεχνικής του Στέφανου Ντούσκου και αυτό άλλαξε όλη την εικόνα της βάρκας. Ο Στέφανος είναι δυνατό παιδί, αλλά στο σκιφ, αν δεν υπάρχει καλή τεχνική, δεν μπορείς να πας πουθενά. Και όλοι μας έλεγαν τι σπουδαία τεχνική έχει στους αγώνες. Το 2016 μπήκα στη διοίκηση ως έφορος δημοσίων σχέσεων, με πρόεδρο τον κύριο Αλεξίου. Μερίμνησα για πολλά πράγματα. Στη συνέχεια ανέλαβα την προεδρία. Με στήριξε το διοικητικό συμβούλιο, με αγάπησαν τα παιδιά που αθλούνται, με βοήθησε ο αδελφός μου. Ό,τι πέτυχα οφείλεται στη βοήθεια και στην καλή συνεργασία που είχαμε όλοι.

Κλείνοντας, τι άλλο θέλετε να πείτε;

Θα στηρίζουμε τους αθλητές και πιστεύω ότι το 2024 στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Παρίσι θα έχουμε πάλι ολυμπιονίκη από τα Γιάννινα.

Σας ευχαριστώ πολύ, με την τελευταία ατάκα μού δώσατε και ιδέα για τον τίτλο.

Και εμείς ευχαριστούμε. Ο Ναυτικός Όμιλος είναι πάντα ανοιχτός για ό,τι χρειαστείτε.