Μόλις χίλια άτομα στην Τελετή έναρξης

Τα κρούσματα κορονοϊού στις αποστολές των χωρών που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες προβληματίζουν έντονα τις αρχές στο Τόκιο

 Μόλις χίλια άτομα στην Τελετή έναρξης

Το πρόβλημα με τα κρούσματα κορονοϊού στις αποστολές των ομάδων που προγραμματίζουν την είσοδό τους στο Ολυμπιακό Χωριό στο Τόκιο έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του και να απασχολεί έντονα τους διοργανωτές.

Όλα τα άτομα που ανιχνεύονται με τη νόσο θα μείνουν σε απομόνωση για δύο εβδομάδες, σε περίπτωση θετικότητας στα νέα τεστ που θα υποβληθούν.

Το πρακτορείο Kyodo αναφέρει ότι στην Τελετή έναρξης στις 23 Ιουλίου, στο Ολυμπιακό στάδιο των 68.000 θέσεων, θα προσκληθούν και ως εκ τούτου θα είναι παρόντες όχι περισσότερα από χίλια άτομα, μεταξύ VIP και διαφόρων αξιωματούχων.

Εν τω μεταξύ, οι τοπικές αρχές απορρίπτουν τις επικρίσεις (μεγάλο μέρος του πληθυσμού εξακολουθεί να διάκειται εχθρικά στη διοργάνωση των Αγώνων) επισημαίνοντας ότι οι θετικές περιπτώσεις στην Covid-19 είναι λίγες, αν ληφθεί υπόψη ότι οκτώ χιλιάδες άτομα από το εξωτερικό έχουν ήδη φτάσει στην ιαπωνική πρωτεύουσα και στους γειτονικούς νομούς.

Χθες (14/7) στο Τόκιο υπήρξαν συνολικά 1.149 θετικά περιστατικά, αριθμός-ρεκόρ από τον περασμένο Ιανουάριο.