Καβαλίερς - Σέλτικς 111-102: Λεμπρόν από άλλο πλανήτη (vid)

Οι 44 πόντοι του «βασιλιά» έδωσαν την ευκαιρία στους Κλίβελαντ Καβαλίερς να ισοφαρίσουν τη σειρά των τελικών της Ανατολής με τους Μπόστον Σέλτικς σε 2-2 (111-102 το αποτέλεσμα του τέταρτου τελικού που έγινε στο Κλίβελαντ).

Καβαλίερς - Σέλτικς 111-102: Λεμπρόν από άλλο πλανήτη (vid)

Πλέον η μάχη μεταφέρεται ξανά στη Βοστώνη και οι δύο ομάδες ξεκινάνε από το... μηδέν την προσπάθειά τους να προκριθούν στους τελικούς του NBA.

Οι Σέλτικς φάνηκαν πιο ανταγωνιστικοί στον δεύτερο αγώνα της σειράς στην έδρα των αντιπάλων τους όμως δεν κατάφεραν να φύγουν νικητές από το Κλίβελαντ και να κάνουν ένα μεγάλο βήμα πρόκριση. Και αυτό επειδή ο Λεμπρόν Τζέιμς πήρε τον αγώνα... προσωπικά και με δικό του ρεσιτάλ οδήγησε την ομάδα του στην ισοφάριση.

Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Τόμπσον που έκανε double double σημειώνοντας 13 πόντους και μαζεύοντας 12 ριμπάουντ. Για τους Σέλτικς προσπάθησαν να ανατρέψουν την κατάσταση οι Μπράουν (25 π.), Τέιτουμ (17 π.) και ο Ροζίερ που έκανε κι αυτός double double (16 π. και 11 ασ.).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο αποφασισμένοι στον αγώνα και έδειξαν ότι δύσκολα θα οδηγούνταν στην Βοστώνη με το σκορ 3-1 εις βάρος τους από το ξεκίνημα κιόλας. Η πρώτη περίοδος έκλεισε στο 34 - 18, ενώ στο β' 12λεπτο όταν οι Σέλτικς προσπάθησαν να αντιδράσουν, η ομάδα του Κλίβελαντ δεν έριξε ταχύτητα και κατάφερε να βρει τις απαντήσεις στα καλάθια των αντιπάλων και να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενη με 15 πόντους (68-53).

Το τέμπο παρέμεινε υψηλό και στο δεύτερο μέρος, με τον Λεμπρόν Τζέιμς να οργιάζει και να βάζει τη μπάλα στο καλάθι με κάθε τρόπο. Το 89-76 της τρίτου δωδεκαλέπτου έδειχνε ότι οι Καβς δύσκολα θα επέτρεπαν στους Σέλτικς να σηκώσουν κεφάλι, κάτι που τελικά επιβεβαιώθηκε και στην τελευταία περίοδο, εκεί όπου οι Σέλτικς προσπάθησαν να κάνουν την αντεπίθεσή τους, έφτασαν στο -7 (96-89) όμως έπειτα ανέλαβε δράση και πάλι ο Τζέιμς και με επί μέρους σκορ 9-2 οι γηπεδούχοι «κλείδωσαν» τη νίκη.

Τα δωδεκάλεπτα: 34-18, 68-53, 89-76, 111-102

Τα highlights του Λεμπρόν:

Τα highlights του αγώνα