Φουρνιέ για Γκομπέρ: «Είναι αηδιαστικό αυτό που κάνουν»

Αρκετά αιχμηρός ήταν ο Εβάν Φουρνιέ σε συνέντευξή του στη γαλλική "L'Equipe" υπερασπιζόμενος τον Γάλλο συμπατριώτη του Ρούντι Γκομπέρ.

Φουρνιέ για Γκομπέρ: «Είναι αηδιαστικό αυτό που κάνουν»

Αρκετά αιχμηρός ήταν ο Εβάν Φουρνιέ σε συνέντευξή του στη γαλλική "L'Equipe" υπερασπιζόμενος τον Γάλλο συμπατριώτη του Ρούντι Γκομπέρ, για τη σκληρή κριτική που δέχθηκε, ως προς την ανεύθυνη στάση του για την πρόληψη του κορονοϊού. Μέχρι που βρέθηκε θετικός όντας το πρώτο κρούσμα στο ΝΒΑ.

Γκομπέρ: «Μακάρι να το είχα χειριστεί πιο σοβαρά...»

Ο Εβάν Φουρνιέ, ανέφερε άκρως επιθετικά πως «έχει γίνει το πρόσωπο του ιού στο ΝΒΑ και η συμπεριφορά του κόσμου και των ΜΜΕ ήταν αηδιαστική», για να συμπληρώσει: «Δεν καταλαβαίνω γιατί βγαίνουν τα ονόματα (των κρουσμάτων). Είναι σαν να κοιτάζει κάποιος από το παράθυρο. Πολλοί το αντιμετώπισαν σαν την free agency. Είναι αβάσταχτο.

Το NBA, ο Γκομπέρ και η ατομική ευθύνη

Μπορείς να πεις ότι ένας άνθρωπος είναι άρρωστος χωρίς να τον κατονομάσεις. Υπάρχουν περιπτώσεις στους Σίξερς και τους Λέικερς αλλά δεν ξέρουμε ποιοι αρρώστησαν. Γιατί τον στιγμάτισαν;»

Γιούτα Τζαζ: Θετικός και ο Ντόνοβαν Μίτσελ στον κορονοϊό, απερίσκεπτος ο Γκομπέρ (pics)

Στην συνέχεια μάλιστα ο Φουρνιέ έγινε ακόμα πιο αιχμηρός, κάνοντας λόγο για ξενοφοβία: «Είναι το κλασικό πράγμα που θα κάνουν όλοι, κατηγορώντας τον ξένο. Είναι Ευρωπαίος, οπότε έφερε τον ιό; Δεν το ξέρουμε. Ποιος λέει ότι δεν ήταν ο Ντόνοβαν Μίτσελ αυτός που τον κόλλησε;

Κορονοϊός: Αναβλήθηκε η σεζόν στο NBA - Θετικός ο Γκομπέρ των Γιούτα Τζαζ

Δεν είναι υγιές το περιβάλλον και αυτά που λέει ο Ντόναλντ Τραμπ δεν βοηθούν. Όλοι μιλάνε για το αστείο που έκανε ο Γκομπέρ με το μικρόφωνο, αλλά είναι εύκολο όλοι να δείχνουν με το δάκτυλο μετά. Θα μπορούσα να κάνω εδώ το ίδιο αστείο».