Αρίνας: «Οι Ευρωπαίοι χάλασαν το ΝΒΑ»

Επίθεση στους Ευρωπαίους παίκτες εξαπέλυσε ο Γκίλμπερτ Αρίνας για την αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει το ΝΒΑ.

Αρίνας: «Οι Ευρωπαίοι χάλασαν το ΝΒΑ»

Τα «βέλη» του στους Ευρωπαίους παίκτες εξαπέλυσε ο Γκίλμπερτ Αρίνας, υποστηρίζοντας ότι αυτοί χάλασαν το ΝΒΑ. Αναλυτικότερα, στο «Gil's Arena», είπε:

«Το ΝΒΑ αφαίρεσε την επιθετικότητα. Αφαίρεσαν την επιθετικότητα για να ανοίξουν την Euroleague. Όταν άρχισαν να φτάνουν εδώ για πρώτη φορά, ήταν πολύ δύσκολο για αυτούς. Δεν τα κατάφεραν. Τελικά, άλλαξαν τους κανόνες. Δεν άμβλυναν τους κανόνες για τους Αμερικανούς. Απαλύνουν τους κανόνες για να ανοίξουν το διεθνές επίπεδο.

Όταν λοιπόν λένε ότι οι Ευρωπαίοι θα λειτουργήσουν το πρωτάθλημα τα επόμενα πέντε χρόνια, γιατί το σκέφτεσαι αυτό; Περισσότερα τρίποντα, πάσες, κοψίματα, αυτό δεν είναι το πρωτάθλημα μας, αυτό δεν είναι το αμερικανικό στυλ, αυτό είναι το στυλ της Ευρώπης. Πήγαινε μέσα στη ρακέτα, τράβηξε την άμυνα και πάσαρε την μπάλα στο τρίποντο.

Είναι ένα πρωτάθλημα τριών πόντων γιατί αντιγράφουν το στυλ της Ευρώπης. Ας πάμε στους Σανς. Ποια ήταν τα μεγαλύτερα πράγματα που δεν έκαναν οι Σανς; Αμυνα. Όλε, πάμε. "Δεν θέλουμε να κάνουμε φάουλ για να προσπαθήσουμε να σκοράρουμε". Αυτό ήταν όλο το θέμα του Ντ' Αντόνι. Από αυτό δημιουργήθηκε το πρωτάθλημα. Θέλουν περισσότερα από αυτά τα παιδιά για να μπορέσουν να επεκτείνουν την... επιχείρηση».