Βεντετισμοί χωρίς ουσία δεν αρέσουν σε κανέναν...

Ο Τζέιμς Χάρντεν προκαλεί την τύχη του στους Ρόκετς και ξεχνάει ότι για να είσαι... βεντέτα πρέπει να δικαιολογείς την ύπαρξή σου.

Βεντετισμοί χωρίς ουσία δεν αρέσουν σε κανέναν...

Ο Τζέιμς Χάρντεν έχει εξελιχθεί σε μείζον πρόβλημα για τους Ρόκετς, σε μία περίοδο που ούτως ή άλλως δεν έχουν και λίγα ζητήματα να επιλύσουν τόσο για την τρέχουσα σεζόν όσο και για το μέλλον τους.

Η όλη του νοοτροπία μετά το τέλος της προηγούμενης σεζόν, το αίτημα... τελεσίγραφο για ανταλλαγή με ομάδες προτίμησης, η πλήρης αδιαφορία για τους κανόνες της ομάδας και της λίγκας, η παρουσία του σε πάρτι και στριπτιτζάδικα χωρίς μάσκα είναι μόνο μερικές από τις πτυχές της εξοργιστικής και αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς του «μούσια».

Δεν είναι και κανένα σπουδαίο μυστικό ότι στον Χάρντεν αρέσει η καλή ζωή και η διασκέδαση, όπως και το να παίζει μπάσκετ μόνο με τους δικούς του όρους. Όμως ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δεν ήταν τόσο προκλητικά αδιάφορος για τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις και το NBA! Προφανώς, ο έμπειρος άσος ξέρει ότι έχει το περιθώριο να κάνει τέτοια πράγματα. Ξέρει ότι είναι από τα μεγάλα κεφάλαια της λίγκας και ότι, ακόμα και αν τιμωρηθεί, όπως και έγινε, δεν θα βλάψει μακροπρόθεσμα την καριέρα του.

Όμως, ο Χάρντεν ξεχνάει ότι μπορείς να είσαι βεντέτα, ντίβα, ιδιότροπος σούπερ σταρ, φτάνει να μπορείς να δικαιολογήσεις την ύπαρξή σου. Με λίγα λόγια, οι βεντετισμοί δεν αρέσουν σε κανέναν, αν δεν συνοδεύονται από... ουσία και μέχρι στιγμής ο Χάρντεν δεν έχει δείξει το παραμικρό.

Ναι, μιλάμε για έναν παίκτη που στην οκταετία του στο Χιούστον έχει 29.6 πόντους (51% δίποντο, 36% τρίποντο, 86% βολές), 6 ριμπάουντ, 7.7 ασίστ, 1.8 κλεψίματα και 4.5 λάθη ανά 37.1 λεπτά συμμετοχής σε 613 αγώνες. Μιλάμε για ένα χαρισματικό και γνήσιο σκόρερ με φονικό ένστικτό, όμως και για έναν επίμονο... ξεροκέφαλο όταν το παιχνίδι δεν του πάει, όπως θα ήθελε. Μιλάμε για έναν παίκτη ικανό για το καλύτερο και το χειρότερο, όμως αυτό επουδενί δεν αρκεί για να δικαιολογήσει τέτοια καμώματα...

Μετά το άρθρο του ESPN που έριξε φως στη δικτατορική συμπεριφορά του Χάρντεν καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του στις «ρουκέτες» και τα τελευταία του... κατορθώματα εκτός γηπέδου, η χρηματιστηριακή του αξία έχει πέσει αισθητά και οι Ρόκετς αντιμετωπίζουν πρόβλημα να διαπραγματευτούν για το θεωρητικά ισχυρότερο περιουσιακό του στοιχείο. Δεν έχουν πραγματική ανάγκη βέβαια, αφού ο παίκτης είναι δεσμευμένος με συμβόλαιο μέχρι και τη σεζόν 2022-23, ωστόσο ένας δυσαρεστημένος σούπερ σταρ μόνο κακό κάνει στα αποδυτήρια...

Δια του λόγου το αληθές, ο Χάρντεν τραβάει το σχοινί της υπομονής των Ρόκετς προκαλώντας προβλήματα στις προπονήσεις της ομάδας με αποκορύφωμα την μπάλα που πέταξε στον ρούκι Τζέισον Τέιτ. Ως πού θεωρεί ότι μπορεί να φτάσει χωρίς να του στοιχίσει ακριβά; Και πώς είναι δυνατό να πιστεύει ότι αυτή η συμπεριφορά δεν θα τον ακολουθήσει και στην επόμενή του ομάδα;