Καντέρ: «Ο Ερντογάν εξάγει τρομοκρατική νοοτροπία, κάποιος να τον σταματήσει»

Ο Ενές Καντέρ έθεσε προ των ευθυνών του τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα τρομοκρατικά χτυπήματα που έχουν πλήξει την Ευρώπη.

Καντέρ: «Ο Ερντογάν εξάγει τρομοκρατική νοοτροπία, κάποιος να τον σταματήσει»

Μετά και την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη, η οποία φαίνεται να είχε ισλαμιστικά κίνητρα, αλλά και το προ ημερών χτύπημα με τρεις νεκρούς στη Νίκαια, ο Ενές Καντέρ επέρριψε ευθύνες στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο σέντερ των Σέλτικς παρέθεσε παλαιότερους λόγους του Τούρκου προέδρου με απειλές κατά της Ευρώπης:

«Καλώ τους Ευρωπαίους να μη μας κουνάνε το δάκτυλο. Η Τουρκία δεν είναι μία χώρα που μπορείς να πετάς δεξιά-αριστερά και να πληγώνεις την περηφάνια και να σέρνεις τους πολίτες της στο έδαφος. Αν συνεχίσετε να το κάνετε αυτό, δεν θα υπάρχει κανένα μέρος στην Ευρώπη ή στην Δύση όπου θα μπορείτε να περπατάτε στους δρόμους ασφαλείς. Αν ανοίξετε έναν επικίνδυνο δρόμο, εσείς θα υποφέρετε περισσότερο», αναφέρει ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ σε επόμενη ομιλία του κατηγορεί την Ευρώπη για ρατσισμό:

«Η Ευρώπη είναι η ρασιστική, φασιστική και τυραννική Ευρώπη που υπήρχε πριν τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι η τουρκοβική και ισλαμοφοβική Ευρώπη του μεσαίωνα. Οι Άραβες έχουν ένα ρητό που λέει ότι "αν μας χτυπήσεις, συγγνώμη, αλλά θα σε χτυπήσουμε και εμείς". Θα λάβετε την ίδια αντιμετώπιση που θα μας δώσετε».

Ο Τούρκος σέντερ, έχοντας παραθέσει σε βίντεο της παραπάνω δηλώσεις του Ερντογάν σχολιάζει χαρακτηριστικά:

«Ποια είναι η πιθανότητα αυτές οι τρομοκρατικές επιθέσεις να συμβαίνουν στην Ευρώπη αμέσως μετά ο Δικτάκτορας Ερντογάν είπε πως "Οι Ευρωπαίοι δεν θα μπορούν να περπατάνε στους δρόμους ασφαλείς". Εξάγει την τρομοκρατική νοοτροπία. Κάποιος πρέπει να τον σταματήσει».

Δείτε την ανάρτηση του Καντέρ στο Twitter: