Ο Λάρκιν είναι αντίθετος να ξαναρχίσει η Euroleague

Ο Σέιν Λάρκιν της Εφές τόνισε πως δεν έφτασε η ώρα για επιστροφή.

Ο Λάρκιν είναι αντίθετος να ξαναρχίσει η Euroleague

Την ώρα που η Euroleague και οι αρχηγοί των ομάδων της διοργάνωσης αλλά και των 8 ομάδων του Eurocup, που προκρίθηκαν στα προημιτελικά, ετοιμάζονται να μιλήσουν και να τοποθετηθούν για το αν είναι εφικτό να επαναρχίσει η διοργάνωση ή όχι, ο Σέιν Λάρκιν εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του να παίξουν ξανά για λόγους υγείας και ασφάλειας.

Ο σταρ της Εφές έγραψε στα social media

«Δεν είναι μυστικό ότι οι παίκτες δεν μπόρεσαν να μείνουν σε φόρμα μετά την διακοπή. Ρισκάρουν τραυματισμούς. Δεν μιλάμε για ένα κανονικό διάλειμμα, στο οποίο οι παίκτες μπορούν να βελτιωθούν μέσω της δουλειάς. Οι περισσότεροι παίκτες δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Τόσο πνευματικά, όσο και σωματικά, δεν είναι ιδανικό το ενδεχόμενο να παίξουμε σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα χωρίς να έχουμε χρόνο να προετοιμαστούμε σωστά.

Η Euroleague είναι ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου, έχει σπουδαίους παίκτες. Κάθε αξίζει να έχει την ευκαιρία να κερδίσει, αλλά η πανδημία αφαίρεσε την δυνατότητα για σωστή προετοιμασία σε κάποιες ομάδες. Δεν ξέρω αν ο πρωταθλητής πρέπει να κριθεί από την ικανότητα των συλλόγων να προπονηθούν. Πρέπει να κριθεί από την δουλειά των παικτών στην διάρκεια ολόκληρης της σεζόν, μαζί με προπονητές, συμπαίκτες και staff. Η διακοπή δημιουργεί πλεονέκτημα σε κάποιες ομάδες και σε κάποιους παίκτες.

Yπάρχουν πολλοί λόγοι για να θέλω να συνεχιστεί η σεζόν. Η Εφές έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ φέτος. Παρόλο που αρκετοί μας έχουν φαβορί για τίτλο, η ασφάλεια και η υγεία είναι πιο σημαντική. ήθελα να πω την άποψή μου, επειδή από όλους όσοι είναι σε αυτή την κατάσταση, εμείς οι παίκτες είμαστε αυτοί που πρέπει να ρισκάρουμε αν συνεχιστεί η σεζόν. Είμαστε οι άνθρωποι που πρέπει να βγούμε στο παρκέ και να παίξουμε και θεωρώ ότι η φωνή μας θα πρέπει να ακουστεί. Οι σκέψεις και οι ιδέες που έγραψα είναι δικές μου, αλλά γνωρίζω ότι πολλοί παίκτες σκέφτονται το ίδιο.

Όποια και είναι η απόφαση θα τη σεβαστώ και θα την υποστηρίξω. Είμαστε επαγγελματίες και αν πρέπει να δουλέψουμε, θα το κάνουμε. Δεν είναι ότι δεν θέλουμε να παίξουμε, μας λείπει. Οι περισσότεροι των ανθρώπων της λίγκας θεωρούν πως δεν έφτασε η ώρα για επιστροφή. Αυτό πιστεύω κι εγώ».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας