Επίσημο: Το Βελιγράδι θέλει τη Euroleague - Αίτημα στον Μπερτομέου

Ο δήμαρχος του Βελιγραδίου, Γκόραν Βέσιτς, επιβεβαίωσε πως έστειλε αίτημα στον Τζόρντι Μπερτομέου για να αναλάβει τη Euroleague όταν κι αν επαναρχίσει.

Επίσημο: Το Βελιγράδι θέλει τη Euroleague - Αίτημα στον Μπερτομέου

Οι άνθρωποι της Euroleague και δη ο Τζόρντι Μπερτομέου προκρίνουν το σενάριο της μίας πόλης ώστε να ολοκληρωθεί, αν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, η διοργάνωση. Οι άνθρωποι της Euroleague έχουν στα σχέδιά τους πόλεις από χώρες που δεν έχουν πληγεί από τον κορονοϊό όσο άλλες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα με την Αθήνα (ΟΑΚΑ) και τον Πειραιά (ΣΕΦ).

Euroleague: Ενδιαφέρον για ΣΕΦ και ΟΑΚΑ

Όσο βρίσκονται υπό εξέταση οι πόλεις, το Βελιγράδι προχώρησε παρακάτω και επισήμως ζήτησε να αναλάβει τη διοργάνωση, αν αυτή επαναρχίσει. Αυτό επιβεβαίωσε μάλιστα και ο δήμαρχος του Βελιγραδίου, Γκόραν Βέσιτς, μιλώντας στην «Blic», προκειμένου η πόλη να φιλοξενήσει τα εναπομείναντα παιχνίδια αλλά και την τελική φάση της Euroleague.

«Είναι αλήθεια πως έστειλα επιστολή στη Euroleague για λογαριασμό του Βελιγραδίου. Όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες της προσφοράς μας γιατί είναι μία μυστική συνεργασία. Ανταγωνιζόμαστε με πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που είναι πλουσιότερες από εμάς.

Μπερτομέου: «Είμαι πεπεισμένος πως πρέπει να τελειώσουμε τη σεζόν»

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει καλύτερο και ασφαλέστερο μέρος στην Ευρώπη για τη διοργάνωση ενός τέτοιου event από το Βελιγράδι», ανέφερε αρχικά, για να συμπληρώσει: «Με εξαίρεση τους αγώνες ποδοσφαίρου, ο τελικός της Euroleague θα είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο φέτος. Ωστόσο η επιλογή της πόλης που θα πραγματοποιήσει την τελική φάση θα επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες που εξαρτώνται από την επιδημία του κορονοϊού. Θα παλέψουμε και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιλεχθεί το Βελιγράδι».

Μπερτομέου: «Σκεφτόμαστε το σενάριο για Final 8 σε μία χώρα»

Οι Σέρβοι όμως δεν έμειναν εκεί, καθώς πρότειναν στη Euroleague να ολοκληρώσει εκεί και το Eurocup και συγκεκριμένα στο Νόβι Σαντ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Το Βελιγράδι, θυμίζουμε, φιλοξένησε το Final 4 της Euroleague το 2018. Να σημειωθεί ότι μεταξύ των χωρών που φέρεται να εξετάζει η διοργανώτρια αρχή για τη συνέχεια της Euroleague είναι η Ελλάδα, η Σερβία, η Ρωσία και η Λιθουανία!