Μπερτομέου: «Είμαι πεπεισμένος πως πρέπει να τελειώσουμε τη σεζόν»

Ο Τζόρντι Μπερτομέου για ακόμη μία φορά επανέλαβε πως θέλει να τελειώσει η σεζόν στην Euroleague. Τι είπε για το ενδεχόμενο επανέναρξης των αγώνων και όχι μόνο σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Μπερτομέου: «Είμαι πεπεισμένος πως πρέπει να τελειώσουμε τη σεζόν»

Ο Τζόρντι Μπερτομέου για ακόμη μία φορά επανέλαβε πως θέλει να τελειώσει η σεζόν στην Euroleague. Τι είπε για το ενδεχόμενο επανέναρξης των αγώνων και όχι μόνο σε μια εφ’ όλης της όλης συνέντευξης στην ιστοσελίδα Sports.ru.

«Αν οι κυβερνήσεις και οι αρχές κάθε χώρας μας επιτρέψουν να οργανώσουμε παιχνίδια και αν κάνουμε ό,τι πρέπει να για να υπάρξει ασφάλεια για τους παίκτες και τις ομάδες, τότε είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να ολοκληρώσουμε την σεζόν» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μπερτομέου.

Ο ισχυρός άνδρας της Euroleague είπε στην συνέντευξη που παραχώρησε στην ρωσική ιστοσελίδα.

«Από τις 12 Μαρτίου που σταμάτησαν οι αγώνες, εξετάζουμε όλες τις πιθανές επιλογές για την επανέναρξη της σεζόν. Στη συνεδρίαση των μετόχων της Euroleague που πραγματοποιήθηκε στις 23 Απριλίου, οι ομάδες συζήτησαν πιθανά προβλήματα με την κίνηση, τις μεταφορές, τα κλειστά σύνορα.

Ταυτόχρονα, όλοι ομόφωνα, χωρίς καμία εξαίρεση, ενέκριναν τη νέα μορφή του τουρνουά και τους όρους υπό τους οποίους θα πρέπει να συνεχιστούν.

Η έκταση της ζημίας θα εξαρτηθεί από το πότε θα επιστρέψουμε στην κανονική ζωή και υπό ποιες συνθήκες θα συνεχιστεί η δουλειά μας. Θα έχουμε τον κόσμο στα γήπεδα τη νέα σεζόν ή όχι; Δεν το ξέρουμε.

Υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που θα καθορίσουν τις απώλειες. Δεν είναι δυνατό να ξέρουμε τώρα. Οι ομάδες έχουν απώλειες αυτή τη στιγμή.

Βρισκόμαστε σε συνεχή διάλογο με τους συλλόγους μας και εξετάζουμε όλα τα πιθανά σενάρια για επιχειρηματική στρατηγική / ανάκαμψη με βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Η Euroleague προσπαθεί να είναι σαν το NBA. Ένα πρωτάθλημα που λαμβάνει εισόδημα από πηγές σε όλο τον κόσμο. Έχουμε ομάδες με τους μεγαλύτερους προϋπολογισμούς που έχουν κάνει πάρα πολλά για να φτάσουν σε αυτές τις θέσεις.

Πριν από δύο εβδομάδες, είπα ότι ο κύριος παράγοντας στη λήψη απόφασης, είναι να μην θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία των παικτών, των προπονητών και των διαιτητών μας.

Δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία των φιλάθλων μας, δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία των υπαλλήλων, των παικτών, των πολιτών, γενικότερα.

Εάν οι αρχές και οι υγειονομικές αρχές μας επιτρέψουν να διεξαγάγουμε αγώνες, εάν κάνουμε όλες τις ενέργειες για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των συμμετεχόντων στους αγώνες, τότε είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να τελειώσουμε τη σεζόν.

Πρέπει όχι μόνο επειδή έχουμε υποχρεώσεις, αλλά επίσης - και το πιο σημαντικό - έχουμε υποχρεώσεις έναντι των φιλάθλων μας.

Υπάρχουμε χάρη στους φιλάθλους μας και, αν μπορούμε, είμαστε υποχρεωμένοι να τους δώσουμε ό, τι αγαπούν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Το μπάσκετ υψηλής ποιότητας.

Από τον Οκτώβριο έως την αναστολή τον Μάρτιο, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την καλύτερη σεζόν στην ιστορία της Euroleague. Είδαμε απίστευτα παιχνίδια.

Οι αθλητές μας δεν έχουν συγκεντρώσει ποτέ ξανά στο παρελθόν τέτοιο κοινό. Οι φίλαθλοι είναι το βασικό μας θεμέλιο. Και η υποστήριξή τους θα είναι ζωτικής σημασίας για τη λήψη της οριστικής απόφασης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες μας για το γεγονός ότι κατάλαβαν τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε όλοι. Όχι μόνο στην Euroleague αλλά σε ολόκληρη την κοινωνία.

Συνειδητοποίησαν ότι παίζουν βασικό ρόλο και μας βοηθούν να βρούμε μια διέξοδο από αυτήν την κρίση. Η γνώμη των παικτών μας σημαίνει πολλά για τον κόσμο, κι αυτό είναι σημαντικό, αυτή την περίοδο.

Η μείωση των μισθών, αν και δεν επιλύει όλα τα προβλήματα, θα έχει θετικό αντίκτυπο στην κατάσταση των συλλόγων. Όλοι καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να βοηθήσουν. Οι παίκτες σε αυτήν την περίπτωση έχουν δείξει αφοσίωση.

Η συμφωνία με την ένωση παρέχει ένα ελάχιστο επίπεδο υποχρεώσεων για τους συλλόγους και τους παίκτες, όχι μόνο όσον αφορά τους μισθούς, αλλά και σε άλλους τομείς.

Παρέχει επίσης σε όλους τους συμμετέχοντες εγγυήσεις ότι θα τηρηθούν οι συμφωνίες. Το πρωτάθλημα διαθέτει μηχανισμούς παρακολούθησης και επιβολής κυρώσεων σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων.

Ποτέ δεν αποκαλύπτουμε λεπτομέρειες σε συζητήσεις, μιλάμε μόνο για τις αποφάσεις. Είμαστε ενωμένοι και έτσι παίρνουμε τις αποφάσεις. Από την αρχή θέλαμε τους συλλόγους μαζί μας στο κομμάτι της συμφωνίας.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα είχαμε 300 διαφορετικές υποθέσεις παικτών. Πρέπει όλοι να κατευθυνθούμε προς την ίδια κατεύθυνση και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Η συμφωνία ήταν αναγκαία και δημιούργησε μία καλή βάση για τους συλλόγους και τους παίκτες».