Euroleague: Όταν ο Θρύλος πήγαινε στην Πόλη για το Ευρωπαϊκό (pics-vids)

Πριν από ακριβώς 8 χρόνια ο Ολυμπιακός κέρδιζε τη Σιένα με 76-69 στο ΣΕΦ, έκανε το 3-1 στη σειρά και προκρινόταν στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης. Κανείς δεν τολμούσε να διανοηθεί τι θα επακολουθούσε…

Euroleague: Όταν ο Θρύλος πήγαινε στην Πόλη για το Ευρωπαϊκό (pics-vids)

Οκτώ χρόνια πέρασαν… Πριν από ακριβώς οκτώ χρόνια τα «μωρά» του Ντούσαν Ίβκοβιτς έκανανστο ΣΕΦ το 3-1 επί της Σιένα και περνούσαν στο Final 4 της Euroleague στην Κωνσταντινούπολη, όπου κανείς μα κανείς δεν τολμούσε καν να διανοηθεί τι θα επακολουθούσε.

Ο Ολυμπιακός στο τέταρτο παιχνίδι επικράτησε με 76-69 της Σιένα, η οποία μία χρονιά πριν είχε πάει στο Final 4, έχοντας πρώτα αποκλείσει τον Ολυμπιακό παρά τη 48άρα που είχε δεχθεί στο πρώτο ματς στον Πειραιά. Σήκωσε ανάστημα και κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση. Ο Ολυμπιακός την εκδικήθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Πήγε και πήρε το πρώτο ματς στην Τοσκάνη, από λάθος του δεν έκανε και το 0-2 στην Ιταλία, ωστόσο στον Πειραιά κέρδισε και τα δύο ματς.

Στο τέταρτο παιχνίδι, όπου ο κόσμος ξέσπασε και μπήκε στο παρκέ για να αποθεώσει τους «ερυθρόλευκους», ο Κάιλ Χάινς είχε 19 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 κοψίματα, ενώ ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης είχε άλλους 19 πόντους. Οι Γιώργος Πρίντεζης και Έισι Λο είχαν από την πλευρά τους 8 πόντους έκαστος.

Οι Πειραιώτες μπορεί να είχαν μόλις 4/22 τρίποντα, αλλά είχαν μαζέψει 17 επιθετικά ριμπάουντ, ισοφαρίζοντας την 4η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.