Βατούτιν: «Κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν η χειρότερη ΤΣΣΚΑ των τελευταίων χρόνων»

Ο ισχυρός άντρας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας Αντρέι Βατούτιν σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στις δύο ήττες από τον Ολυμπιακό, αλλά και στους Μάικ Τζέιμς- Κώστα Κουφό. 

Βατούτιν: «Κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν η χειρότερη ΤΣΣΚΑ των τελευταίων χρόνων»

Συνέντευξη στην «kommersant.ru» έδωσε ο Αντρέι Βατούτιν, με τον ισχυρό άντρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας να αναφέρεται στις δύο ήττες που έκανε η ομάδα του απέναντι στον Ολυμπιακό φέτος, αλλά και στους Μάικ Τζέιμς και Κώστα Κουφό.

Αναλυτικά ο Αντρέι Βατούτιν μίλησε

…για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «έφυγαν έξι βασικοί παίκτες μας το προηγούμενο καλοκαίρι και στη συνέχεια τραυματίστηκε ο Κλάιμπερν που όλοι ξέρουμε τι σημαίνει για μας. Υπογράψαμε τον Σαντ Ρος ο οποίος μας βοήθησε, αλλά δεν κάλυψε πλήρως το κενό του Ουίλ. Σε γενικέ γραμμές είμαι ικανοποιημένος. Παλέψαμε σε όλα σχεδόν τα ματς».

…τις ήττες από τον Ολυμπιακό: «Κάναμε δύο ήττες στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, από τον οποίο στο δεύτερο έλειπε η μισή ομάδα. Γενικά ήταν το χειρότερο παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ τα τελευταία χρόνια».

…την ήττα από τον Παναθηναϊκό: «Εμείς επιτρέψαμε στον Παναθηναϊκό να ωθήσει το παιχνίδι σε παράταση»

…τον Κώστα Κουφό: «Σίγουρα περιμέναμε και περιμένουμε περισσότερα από αυτόν. Αλλά μη ξεχνάτε πως είχε κι έναν τραυματισμό. Επίσης άλλο ΝΒΑ κι άλλο Ευρωλίγκα. Είναι δύσκολο για οποιονδήποτε χωρίς την απαραίτητη εμπειρία να παίξει αμέσως στην Ευρωλίγκα. Ο Κουφός είναι ένα παράδειγμα, ο Μπέικερ άλλο, ενώ υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα. Για τους παίκτες χωρίς εμπειρία στην Ευρώπη η πρώτη χρονιά είναι χρονιά προσαρμογής, αυτή είναι η πραγματικότητα. Την ίδια ώρα, μου φαίνεται πως ο Κουφός ήταν πολύ πιο χρήσιμος στα παιχνίδια πριν από την αναστολή των Πρωταθλημάτων».

Υπογράφει επέκταση στην ΤΣΣΚΑ ο Τζέιμς (pic)

…τον Μάικ Τζέιμς: «Αν ο Κλάιμπερν ήταν υγιής, δε θα ήμασταν τόσο εξαρτημένοι από τον Μάικ Τζέιμς γιατί μπορεί κι αυτός να ηγηθεί. Μπορεί να δημιουργήσει για τον εαυτό του και για τους άλλους. Στο κάτω-κάτω, το δίδυμο Τζέιμς-Κλάιμπερν φαντάζει πολύ επικίνδυνο για τις αντίπαλες ομάδες. Λόγω του τραυματισμού του, όμως, δεν έχουμε πολλούς παίκτες αυτού του στυλ.

Ο Μάικ Τζέιμς ανέλαβε πρωτοβουλίες από τα πρώτα παιχνίδια γιατί δε φοβάται να το κάνει. Δε μπορώ να πω πως ήθελε πάση θυσία να αναλάβει αυτό το ρόλο, αλλά οι συνθήκες εξελίχθηκαν έτσι που δε φοβήθηκε να βγει μπροστά. Αυτό είναι, και καλό, και κακό. Έχεις έναν παίκτη που μπορεί να κρίνει ένα παιχνίδι, που σου εγγυάται πόντους. Νομίζω πως μαζί με τον Λάρκιν και τον Σβεντ είναι ο καλύτερος παίκτης στην επίθεση. Δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες σαν τον Τζέιμς που να σου προκαλούν το ενδιαφέρον ως θεατής. Δεν έχω αμφιβολία πως μπορεί να σταθεί και στο ΝΒΑ. Θα θέλαμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας. Θα φανεί στις διαπραγματεύσεις.

Το αρνητικό είναι πως οι αντίπαλες ομάδες ξέρουν πώς να μας παίξουν. Αν το παιχνίδι είναι στο σουτ, όλοι καταλαβαίνουν πως η μπάλα θα πάει στον Τζέιμς. Πολλές φορές έχει ό,τι απαιτείται για να πάρει το παιχνίδι, άλλες όχι. Αλλά χαίρομαι που είναι στην ΤΣΣΚΑ, γιατί, δε θα το κρύψω, υπήρχαν πολλές αμφιβολίες για αυτόν κυρίως για το γεγονός πως δεν κατάφερε να ταιριάξει στην Αρμάνι Μιλάνο. Ξέρετε πως ο Έτορε Μεσίνα τον έδιωξε;

ΤΣΣΚΑ: Έδωσε άδεια στους παίκτες της να φύγουν από τη Ρωσία

Γενικά υπήρχαν πολλές αμφιβολίες για το πόσο έτοιμος ήταν να συμμορφωθεί με τους κανόνες μίας μεγαλύτερης ομάδας. Εμφανίστηκε αναπάντεχα στην αγορά, κανείς δεν περίμενε πως θα τον έδιωχνε η Αρμάνι Μιλάνο. Ήταν τα γενέθλιά μου κι αντί για πάρτι αποφασίσαμε με τον προπονητή αν θα τον υπογράψουμε ή όχι».

Χάκετ: «Στη Ρωσία είναι ασαφείς οι πληροφορίες για τον κορονοϊό»