Χάκετ: «Στη Ρωσία είναι ασαφείς οι πληροφορίες για τον κορονοϊό»

Η Ρωσία έχει καταγράψει λίγα κρούσματα από τον κορονοϊό, με τον Ντάνιελ Χάκετ να μιλά για την κατάσταση στη χώρα, τονίζοντας πως η πληροφόρηση που υπάρχει εκεί είναι ασαφής.

Χάκετ: «Στη Ρωσία είναι ασαφείς οι πληροφορίες για τον κορονοϊό»

Ι Ιταλία έχει πληγεί όσο καμία άλλη χώρα στον κόσμο από τον κορονοϊό, καθώς έχει καταγράψει τους περισσότερους νεκρούς, ξεπερνώντας ακόμη και την Κίνα. Ο Ντάνιελ Χάκετ μίλησε σε ιταλικά ΜΜΕ, μιλώντας τόσο για την κατάσταση με την πανδημία στη Ρωσία, όσο και για την επικοινωνία που έχει με συμπατριώτες του.

Στις δηλώσεις του σχολίασε τα εξής: "Ο ιός είχε έξαρση στη Ρωσία πιο μετά από την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά γενικά οι πληροφορίες που έχουμε εδώ είναι ασαφείς. Εμείς παίρνουμε τις σωστές προφυλάξεις με μάσκες και γάντια. Οι περιορισμοί ξεκίνησαν τη Δευτέρα (23/3), όπου απαγορεύεται να κυκλοφορούν άτομα μεγάλης ηλικίας, ενώ έκλεισαν τα μαγαζιά, τα γυμναστήρια και τα εμπορικά κέντρα.

Προς το παρόν θα μείνουμε στη Μόσχα. Ο μικρός μου γιος αναμένεται να γεννηθεί στα τέλη Ιουνίου, οπότε είμαστε σε επικοινωνία με την πρεσβεία ώστε να επιστρέψουμε στο Πέζαρο στα μέσα Μαΐου, όταν η γυναίκα μου θα είναι στον όγδοο μήνα της κύησής της. Γνωρίζω ότι στην πόλη μου υπάρχει μεγάλη έξαρση του ιού και αυτό είναι πολύ λυπηρό

Έχω μιλήσει με πρώην συμπαίκτες μου και μου λένε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, ειδικά στον Βορρά και τη Λομβαρδία. Είναι ένα δυνατό… τέρας που πρέπει να νικήσουμε, αλλά βλέπω ότι η καραντίνα έχει αποτέλεσμα στην Ιταλία, οπότε είμαι αισιόδοξος. Τώρα, ο αθλητισμός περνάει σε δεύτερη μοίρα, καθώς προέχει η υγεία, ώστε να επιστρέψουμε στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής μας.

Οπότε έχει κάποιο νόημα να ξεκινήσουν ξανά τα πρωταθλήματα και η Ευρωλίγκα; Είναι μεγάλη κουβέντα αυτό, με μεγάλο οικονομικό αντίκτυπο, αλλά αυτό έχει να κάνει κυρίως με τις ομάδες και τις εταιρίες και δεν μπορώ εγώ να εκφέρω κάποια άποψη. Πάντως, δεν βλέπω να ξεκινούν σύντομα οι διοργανώσεις. Ενδεχομένως η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων να ανοίγει ένα παραθυράκι για τον Μάιο ή τον Ιούνιο. Όμως, πιστεύω ότι το Τόκιο πήρε τη σωστή απόφαση».