Κορονοϊός: H Euroleague σε αδιέξοδο

Η  Euroleague σταμάτησε έως την 11η Απριλίου, οι ημερομηνίες πιέζουν λόγω προολυμπιακού τουρνουά και η διοργάνωση βρίσκεται σε αδιέξοδο στο να ολοκληρώσει την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν. 

Κορονοϊός: H Euroleague σε αδιέξοδο

Θα καταφέρει η Euroleague να ολοκληρώσει την τρέχουσα σεζόν; Η έξαρση του κορονοϊού παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, τα κρούσματα αυξάνονται, παίκτες βγαίνουν θετικοί στον ιό και ομάδες μπαίνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων, ο Τζόρντι Μπερτομέου ανακοίνωσε πως η σεζόν θα σταματήσει έως και την 11η Απριλίου, τουλάχιστον. Οι άνθρωποι της διοργάνωσης επισημαίνουν πως υπάρχει η διάθεση να ολοκληρωθεί η αγωνιστική χρονιά, αυτή είναι η πρόθεση, αλλά είναι εφικτή; Απομένουν δέκα εβδομάδες έως την προγραμματισμένη έναρξη του Φάιναλ Φορ της Κολωνίας (22/24-5), με την γερμανική έδρα να έχει ήδη ακυρώσει όλες τις εκδηλώσεις της έως και την 3η Απριλίου. Και βλέπουμε... Τι θα γίνει όμως αν ανακοινώσει η πόλη πως δεν θέλει να ολοκληρώσει το τουρνουά; Αν ξεκαθαρίσει πως θα το κάνει, αλλά χωρίς φιλάθλους; Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά!

Παρά την διάθεση που υπάρχει να τελειώσει ομαλά η σεζόν, έστω και με παράταση στην αγωνιστική χρονιά, είναι γεγονός πως στην Ευρωλίγκα λειτουργούν «βλέποντας και κάνοντας». Κάθε μέρα σχεδόν, τα δεδομένα και οι σκέψεις των ανθρώπων της διοργάνωσης αλλάζουν. Δείτε πως αντιμετώπισαν για παράδειγμα την υπόθεση του Αρμάνι - Ολυμπιακός. Αρχικά απάντησαν αρνητικά στους Πειραιώτες στο να μη ταξιδέψουν στο Μιλάνο, ακολούθως τους είπαν να πάνε στο Βερολίνο να παίξουν, με το που προσγειώθηκαν τους ενημέρωσαν πως αναβάλλεται η αγωνιστική και μετά ήρθε η ανακοίνωση για την διακοπή του πρωταθλήματος για τουλάχιστον ένα μήνα!

Ο Μπερτομέου εκτέθηκε με τον Ολυμπιακό

Είναι γεγονός πως στην Ευρωλίγκα δεν είχαν εμπεδώσει το μέγεθος του προβλήματος, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να μην παρακάμψουν το ήδη πιεσμένο τους πρόγραμμα, θέλοντας παράλληλα να ικανοποιήσουν τα κανάλια, τους συνδρομητές τους και φυσικά τους μεγάλους χορηγούς. Ναι, αλλά δεν γίνεται όμως να παίζεις και να ρισκάρεις με την υγεία των αθλητών, των προπονητών και των φιλάθλων.

Και τώρα τι θα κάνει η Ευρωλίγκα; Προσπαθεί αυτές τις μέρες να βρει τρόπο να χωρέσει όλες τις αγωνιστικές, να γίνουν μετά τα πλέι-οφ και να διεξαχθεί το Φάιναλ Φορ στην Κολωνία στην ώρα του, με έναρξη της 22 Μαϊου. Δεν είναι απλό όμως και η διοργάνωση δείχνει να βρίσκεται σε αδιέξοδο. Καταρχάς, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πως μέχρι και τις 11 Απριλίου θα έχει ηρεμήσει η κατάσταση με τον κορονοίό. Αν πάρει περεταίρω παράταση η διακοπή; Επίσης, υπάρχουν ιατρικά πρωτόκολλα, τα οποία και η κάθε ομάδα, από κάθε χώρα, ακολουθεί. Ρεάλ και Αρμάνι μπήκαν ήδη σε καραντίνα δύο εβδομάδων, ενώ αν υπάρξουν και άλλα κρούσματα σε παίκτες, προπονητές και σταφ, θα μπουν και άλλες ομάδες στην ίδια διαδικασία. Αν υπάρξει κρούσμα, για παράδειγμα, αρχές Απρίλη σε κάποια ομάδα, τότε θα πρέπει πάλι να σταματήσει και να μπει όλος ο οργανισμός σε καραντίνα δύο εβδομάδων.

Μπερτομέου: «EuroLeague τέλος έως και τις 11 Απριλίου»

Υπάρχουν ακόμη έξι αγωνιστικές κανονικής περιόδου στην Ευρωλίγκα, συν τα πλέι-οφ τα οποία θα βγάλουν νικητή στις τρεις νίκες. Και να θέλει να συμπιέσει το πρόγραμμα της η διοργάνωσης, με περισσότερες διπλές αγωνιστικές, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ορισμένα πρωταθλήματα, όπως το τουρκικό, συνεχίζονται κανονικά, ενώ ενδέχεται να ξεκινήσουν σε ένα μήνα και άλλες λίγκες, όπως της Ισπανίας, που θα έχει σίγουρα στα προημιτελικά την Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα. Δεν θα είναι εύκολο να βγουν οι απαραίτητες ημερομηνίες.

Να πάρει παράταση η σεζόν; Δεν είναι απλό, γιατί υπάρχει το προολυμπιακό τουρνουά που ξεκινά στις 23 Ιουνίου, στο οποίο θα λάβουν μέρος χώρες (με αρκετούς αθλητές που παίζουν στην Ευρωλίγκα) όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Σερβία, η Τουρκία, η Σλοβενία, η Κροατία, η Ρωσία, η Γερμανία και η Λιθουανία. Παίκτες-προπονητές θα έχουν μαζευτεί αρχές του μήνα για προετοιμασία. Σε αδιέξοδο, λοιπόν, η Ευρωλίγκα και δεν θα πρέπει να αποκλείουμε φέτος να μην ολοκληρωθεί καν η σεζόν....