Μπερτομέου: «EuroLeague τέλος έως και τις 11 Απριλίου»

Με ανοιχτή επιστολή του, ο Τζόρντι Μπερτομέου ξεκαθάρισε πως δεν θα γίνουν αγώνες στην EuroLeague έως και την 11η Απριλίου. «Θέλουμε όμως να ολοκληρωθεί η σεζόν», τόνισε.

Μπερτομέου: «EuroLeague τέλος έως και τις 11 Απριλίου»

Το πρωτάθλημα της EuroLeague διεκόπη, οι αγώνες δεν θα συνεχιστούν και ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργάνωσης, Τζόρντι Μπερτομέου, ανακοίνωσε πως τα παιχνίδια δεν θα ξεκινήσουν ξανά, τουλάχιστον έως και την 11η Απριλίου!

Κορονοϊός: Επιστολή του Άνταμ Σίλβερ στους φίλους του NBA

Τo μήνυμα του επικεφαλής της Ευρωλίγκας αναφέρει:

«Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για το πάθος και την αφοσίωση που συνεχίζεται να δείχνετε στην Ευρωλίγκα στην πιο δύσκολη κατάσταση που έχουμε ζήσει στα 20 χρόνια ιστορίας της.

Από την πρώτη στιγμή που ήρθε ο κορωνοϊός στην Ευρώπη, έχουμε αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο ζήτημα με την μεγαλύτερη σοβαρότητα και ακολουθούμε σχολιαστικά τις οδηγίες των τοπικών και εθνικών κυβερνήσεων, όπως και των παγκόσμιων αρχών. Αυτό μας οδήγησε στο να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, όπως το να γίνουν αγώνες κεκλεισμένων των θυρών ή να μεταφέρεται αλλού η έδρα τους, κάτι που έπληξε ό,τι σημαντικότερο έχουμε, τους φιλάθλους μας. Η κλιμάκωση της κατάστασης αυτής οδήγησε στην προσωρινή αναστολή των αγώνων για να προστατέψουμε τους συμμετέχοντες και τους φιλάθλους, όπως και στη συμβολή μας στην αντιμετώπιση αυτής της παγκόσμιας πανδημίας.

Οι αγώνες μας θα ανασταλούν τουλάχιστον ως τις 11 Απριλίου και παραμένουμε πιστοί στην πρόθεσή μας να ολοκληρωθεί μια σεζόν που ως τώρα ήταν εξαιρετική. Αν η όλη αυτή κατάσταση έφερε κάτι καλό, είναι ότι η οικογένεια της Ευρωλίγκας είναι ενωμένη και όλοι νιώθουν περήφανοι που ανήκουν σε αυτή.

Θα συνεχίσουμε να σας προσφέρουμε περιεχόμενο από την ιστοσελίδα και τα social media, όπου θα βρίσκεται και νεότερα για τον κορωνοϊό. Επίσης θα συνεργαστούμε στενά με τους μετόχους μας για να ψυχαγωγήσουμε τους φιλάθλους που είναι σε δύσκολη θέση.

Ελπίζουμε να κερδίσουμε αυτή τη μάχη το συντομότερο και ότι οι διοργανώσεις θα συνεχιστούν παρακολουθώντας σε καθημερινή φάση τις εξελίξεις σε συνεργασία με τους επιστήμονες, ώστε να επιστρέψουμε στην δράση όταν θα είναι ασφαλές. Στο μεταξύ, σας καλούμε να ακολουθήσετε όλα τα προληπτικά μέτρα που απαιτούνται από τις υγειονομικές αρχές και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, προκειμένου να εμποδίσουμε την επέκταση του ιού όσο περισσότερο γίνεται».